Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης προσφύγων & μεταναστών που είχαν “κατασκηνώσει” στην πλ....

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης προσφύγων & μεταναστών που είχαν “κατασκηνώσει” στην πλ. Αριστοτέλους

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών, που είχαν κατασκηνώσει εδώ και μέρες στην πλατεία Αριστοτέλους, προς τη δομή προσωρινής υποδοχής Διαβατών.

Μετά από περίπου μία ώρα διαπραγματεύσεων με στελέχη της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής οι πρόσφυγες και οι μετανάστες τελικά πείστηκαν να μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά.

Αρχικά, είχαν εκφράσει αντιρρήσεις στην μεταφορά τους εκεί καθώς τους είχαν ενημερώσει ότι συχνά σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ των ατόμων που μένουν εκεί.

Στο κτίριο των Διαβατών θα παρέχεται προσωρινή στέγαση και σίτιση σε 80 πρόσφυγες.

Οι αλλοδαποί που μεταφέρθηκαν με κλούβες της Αστυνομίας στα Διαβατά, είχαν στήσει σκηνές έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, προκειμένου να συλληφθούν και να καταφέρουν να πάρουν το υπηρεσιακό σημείωμα εξάμηνης παραμονής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr από την επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων και μεταναστών στην πλατεία Αριστοτέλους και τι δήλωσε ο περιφερειακός συντονιστής Βορείου Ελλάδας και Ηπείρου του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος:

 

pro1.jpg

pro2.jpg

pro3.jpg

pro4.jpg

Συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την βοήθεια των μεταναστών καθάρισαν το χώρο όπου έμεναν στην Αριστοτέλους

Τον χώρο που είχαν κατασκηνώσει εδώ και μέρες στην Αριστοτέλους καθάρισαν οι πρόσφυγες και μετανάστες, λίγο πριν αποχωρήσουν προς το Κέντρο Φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Μαζί με υπαλλήλους του τμήματος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, μάζεψαν σκουπίδια και χαρτόνια που υπήρχαν στο σημείο και στη συνέχεια αποχώρησαν για το camp στα Διαβατά.

 

ka1.jpg

katharismos.jpg

ka2.jpg

ka3.jpg

ka4.jpg

 

ka5.jpg

ka6.jpg

 

 

Πηγή: http://www.thestival.gr/ (1, 2)