Μπορεί κανένας τους να μην έπαιζε στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο», την εμβληματική ταινία του 1963 με τη Λίζα Πετροβασίλη, ωστόσο στη θεάτρική της μεταφορά ήταν όλοι εκεί.

Η  αγαπημένη ιστορία «Χτυποκάρδια στο θρανίο» παρουσιάζεται αυτη τη σεζόν στο θέατρο ΗΒΗ με μία πλειάδα αγαπημένων ηθοποιών μεταξύ των οποίων ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρω Κοντού και ο Νίκος Γαλανός.

Στην πρεμιέρα τους καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ενώ σε μία από τις παραστάσεις στα καμαρίνια έσπευσε και η αγαπημένη τους φίλη από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, Μάρθα Καραγιάννη, για να τους συγχαρεί.

 

Η Μάρθα Καραγιάννη είναι επιστήθια φίλη με τη Μάρω Κοντού ενώ τη δενει φιλία αμέτρητων ετών με τον Κωστα Βουτσα και το Νικο ΓαλανόΗ Μάρθα Καραγιάννη είναι επιστήθια φίλη με τη Μάρω Κοντού ενώ τη δένει φιλία αμέτρητων ετών με τον Κώστα Βουτσά και τον Νίκο Γαλανό

 

 

Χαμόγελα μετά την πρεμιέρα Χαμόγελα μετά την πρεμιέρα

 

Κώστας Βουτσάς Μαρθα Καραγιάννη στους δρόμους του Ψυρρή Κώστας Βουτσάς και Μάρθα Καραγιάννη στους δρόμους του Ψυρρή

 

 

 

«Χτυποκάρδια στο θρανίο» στο θέατρο Ήβη

Όλοι γνωρίζουν και αγαπούν την ιστορία της μαθήτριας, που όταν μία μέρα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο. Ο γιατρός που καλείται απ τους ανήσυχους γονείς της να την εξετάσει,  πείθεται να μην αποκαλύψει το ψέμα της, αλλά την ερωτεύεται και πολύ σύντομα παντρεύονται.

 

 

Υπόκλιση και χειροκροτήματα στην πρεμιέρα της παράστασης. Κατερίνα Γερονικολού, Ορέστης Τζιόβας, Μάρω Κοντού, Νικος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσας, Σοφία Βογιατζάκη, Νίκη ΠαλληκαράκηΥπόκλιση και χειροκροτήματα στην πρεμιέρα της παράστασης. Κατερίνα Γερονικολού, Ορέστης Τζιόβας, Μάρω Κοντού, Νίκος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσάς, Σοφία Βογιατζάκη, Νίκη Παλληκαράκη

 

 

Ο γάμος τους και ο μήνας του μέλιτος είναι ονειρικοί αλλά πολύ σύντομα η Λίζα νοσταλγεί το σχολείο και τις συμμαθήτριές της και έτσι  αποφασίζει να επιστρέψει κρυφά στα θρανία…

Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Σε ρόλους έκπληξη οι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου Μάρω Κοντού, Νικος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσας. Μαζί τους, η Σοφία Βογιατζάκη και  η Νίκη Παλληκαράκη.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1962, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου Κοτοπούλη, ενσαρκώνοντας τη Λίζα Πετροβασίλη σε μία κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο «Χτυποκάρδια στο Θρανίο», και μουσική Μίμη Πλέσσα.  Το 1963 γυρίζεται η ομώνυμη ταινία, πλαισιωμένη από μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου γεμίζοντας ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες επί σειρά μηνών.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/456322/opos-stis-tainies-i-martha-karagianni-sto-pleyro-toy-kosta-voytsa-stin-parastasi-toy