Με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπο τους και τις ευχές του κόσμου να τούς «ραίνουν» στο πέρασμα τους, οι Γερμανοί ποδηλάτες Torsten Reh και Jochen Hardt έφτασαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) έχοντας διανύσει την απόσταση Simmersbach-Θεσσαλονίκη με τα ποδήλατα τους, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας σε ανάγκη.

 

1309podilates

 

 

Μαζί τους, οι δύο ποδηλάτες είχαν και μια επιταγή 6.372 ευρώ, προκειμένου να την παραδώσουν στους ανθρώπους του Χαμόγελου του Παιδιού – μία από τις τέσσερις οργανώσεις, στις οποίες οι δύο φίλοι αποφάσισαν να διαθέσουν (ισόποσα) τα χρήματα που συγκέντρωσαν μ’ αυτήν την πρωτοβουλία τους.

 

 

 

 

Για κάθε χιλιόμετρο που διένυαν οι δύο Γερμανοί ποδηλάτες στο πλαίσιο του ποδηλατικού τους «γύρου ελπίδας για ένα χαμόγελο» (Hope for a Smile Tour) ζητούσαν απ’ όσους πιστεύουν στην ανάγκη της αλληλεγγύης, να καταθέσουν ό,τι μπορούν, με στόχο να βοηθηθεί το Χαμόγελο του Παιδιού και οι οργανώσεις World Vision, Open Doors, Ev. Gemeinschaftsverein/CVJM.

Απόψε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Torsten και ο Jochen, οι οποίοι χρηματοδότησαν οι ίδιοι τα έξοδα της διαδρομής τους, έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους ανθρώπους του Χαμόγελου του Παιδιού, στους οποίους και παρέδωσαν την επιταγή, παρουσία του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη Βάλτερ Στέχελ, αλλά και μελών της διοίκησης της ΔΕΘ, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας, Κυριάκος Ποζρικίδης, τους βράβευσε για την προσπάθεια τους.

Μιλώντας λίγο καιρό πριν από την άφιξη του στη Θεσσαλονίκη, ο Torsten Reh είχε μιλήσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη μεγάλη αγάπη του για την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη (σ.σ. ο πεθερός του είναι από τον Λαγκαδά), δηλώνοντας λάτρης της χώρας μας και του πολιτισμού της.

Όσο για τον λόγο που αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι με συνοδοιπόρο τον Jochen Hardt: «Έχω μια υπέροχη οικογένεια, μια καλή δουλειά, υγεία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν κάποια ή και τίποτα απ’ αυτά. Ξέρω πως δεν είναι μεγάλη η βοήθεια, αλλά ξέρω επίσης πως πολλές μικρές τέτοιες χειρονομίες μπορούν στο τέλος να προσφέρουν μια μεγάλη βοήθεια» είχε αναφέρει.

 

 

 

 

Φωτογραφίες στο άρθρο: http://www.life-events.gr/

Πηγή: www.voria.gr/article/orthopetalies-apo-to-simmersbach-eos-ti-thessaloniki-gia-kalo-skopo