Ένα ακόμα εμπόδιο στους αφιλόξενους για αυτά δρόμους έχουν να αντιμετωπίσουν στη Θεσσαλονίκη τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Ο λόγος για τις αντιρίδες της ΔΕΗ, τις μεταλλικές δοκούς που βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις κοντά σε στύλους φωτισμού σε διάφορα σημεία στα πεζοδρόμιο.

Ωστόσο οι συγκεκριμένες κατασκευές αποτελούν έναν σοβαρό κίνδυνο για τα άτομα με προβλήματα όρασης, αφού δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές από το ειδικό μπαστούνι που χρησιμοποιούν και ο κίνδυνος να χτυπήσει κάποιος που έχει προβλήματα με την όραση του είναι πολύ μεγάλος.

Όπως έχει εξηγήσει στην Thessnews ο ενεργός πολίτης για θέματα με προβλήματα όρασης Φώτης Μπίμπασης, «έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά προς τη ΔΕΗ, ώστε να διευθετηθεί το θέμα με τις αντιρίδες, ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα».

Ο ίδιος επισημαίνει πως δεν είναι δύσκολο να δοθεί λύση στο εν λόγω πρόβλημα, καθώς μπορεί να μπει ένα πλέγμα γύρω από τις αντιρίδες το οποίο θα γίνεται αντιληπτό μέσω του μπαστουνιού από τον πεζό με πρόβλημα όρασης και να μπορεί να το αποφεύγει.

Μάλιστα ο ίδιος αναμένεται να πραγματοποιήσει στα τέλη Αυγούστου δράση όπου θα τοποθετήσει ένα τέτοιο πλέγμα σε αντιρίδα, ώστε να δείξει ότι είναι ένα μέτρο χρήσιμο και ανέξοδο.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/97904/pagides-gia-ta-atoma-me-problimata-orasis-oi-antirides-tis-dei-sti-thessaloniki