Εντυπωσιακή μακέτα εργοστασίου υγροποίησης άνθρακα, μικρογραφία τρένου υψηλής ταχύτητας, μακέτες πλοίων μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο, της Cosco, μακέτα μη επανδρωμένου αεροσκάφους και ένα ρομπότ που σερβίρει τους επισκέπτες αναψυκτικά, είναi ορισμένα μόνο από όσα μπορεί να δει κανείς στο περίπτερο 13 της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι αφιερωμένο στην τιμώμενη χώρα, την Κίνα.

 

kina 4.jpg

 

 

kina 13.jpg

 

 

 

 

Σημαντικές εταιρείες, με παγκόσμια δραστηριότητα, όπως η China Cosco Shipping Corporation, η China Development Bank, η Shehua Group Corporation Limited, η Huawei Technologies Co. Ltd, η Zhongxing Telecommunication Equipment Corporation, η State Grid Corporation of China και η Air China παρουσιάζουν τις δραστηριότητες τους στο ελληνικό κοινό, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο 15, πραγματοποιούνται b2b συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων.

 

 

kina 11.jpg

kina 7.jpg

 

Από το περίπτερο της Κίνας δεν θα μπορούσαν να λείψουν εταιρείες με είδη ένδυσης, κοσμήματα και διακοσμητικά.

 

 

kina 16.jpg

 

 

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί άρχισε στην αίθουσα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης το πρώτο φόρουμ με την αφορμή της κινεζικής παρουσίας, το Greek-Chinese Cooperation Forum, με θέμα: «Investment Οpportunities in Southeastern Europe: Trends and Challenges in the Energy Sector», ενώ στο πλαίσιο της κινεζικής παρουσίας, η Beijing Sports University Art Troupe (BSU Art Troupe), μία από τις καλύτερες ομάδες πολεμικών τεχνών στην Κίνα, θα παρουσιάσει το απόγευμα ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Επίσης το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με την έκθεση «Η Κίνα στο ΚΘΒΕ», στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», θα παρουσιάσει στις 19.30 στο κοινό κοστούμια, μακέτες και φροντιστηριακό και οπτικοακουστικό υλικό από τέσσερις παραστάσεις με χώρο δράσης την Κίνα, που ανέβηκαν στις σκηνές του στα 56 χρόνια λειτουργίας του.

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΤΟΠΟΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΑΡΞΗ: 9/9/2017
ΛΗΞΗ: 17/9/2017

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/9: 10:00-22:00
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9 & ΚΥΡΙΑΚΗ 17/9: 10:00-22:00

Εισιτήριο εισόδου:
Όλες οι ημέρες: Εισιτήριο: 5,00€

Πολύτεκνοι και ΑΜΕΑ, Εισιτήριο: 3,00€
Θα ισχύει για παιδιά από 3 χρονών και άνω.

Οικογενειακό Εισιτήριο 4 άτομα, 2 ενήλικες και 2 παιδιά στην τιμή των 15€ για όλες τις ημέρες.
Για πενταμελή οικογένεια, 2 ενήλικες και 3 παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών, η τιμή εισιτηρίου του πέμπτου ατόμου θα είναι 5€.

Σε ότι αφορά τα ΑΜΕΑ, θα ισχύει η δωρεάν είσοδος μόνο για άτομα με κινητικά προβλήματα.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thestival.gr/society/economy/item/334314-pagkosmioi-kolossoi-entyposiakes-maketes-kai-ena-rompot-pou-serbirei-anapsyktika-sto-periptero-tis-kinas-stin-82i-deth-fotovideo