Από τις 7 ως και τις 15 Ιουλίου η καρδιά της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας στην κατηγορία «470» θα χτυπάει στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα «470» που έγινε στο Μονακό, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας είναι αυτή που παίρνει τη σκυτάλη των μεγάλων διοργανώσεων φιλοξενώντας τα σπουδαιότερα πληρώματα του κόσμου στη συγκεκριμένη Ολυμπιακή κατηγορία.

Την ευθύνη της διοργάνωσης θα έχει ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης , που με την μεγάλη εμπειρία που έχουν αποκομίσει τα στελέχη του από ανάλογες διοργανώσεις στο παρελθόν, αναλαμβάνει για άλλη μια φορά αγώνες παγκόσμιας κλάσης.

Στον υγρό στίβο της θαλάσσιας περιοχής του Θερμαϊκού  κόλπου, κατά τη διάρκεια  των αγώνων, οι Θεσσαλονικείς,  αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε δράση κορυφαίους  αθλητές και αθλήτριες απ όλο τον κόσμο,  Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές.

Ανάμεσα τους από Ελληνικής πλευράς  θα είναι οι  Χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής,  οι Βασίλης Παπουτσόγλου και Ιωάννης Ορφανός και στις γυναίκες οι  παγκόσμιες πρωταθλήτριες  της κατηγορίας νεανίδων Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

 

Ο Παύλος Καγιαλής μίλησε για τους αγώνες που θα γίνουν στη γενέτειρα του τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας παράλληλα το στίγμα για το στόχο που έχουν θέσει ως πλήρωμα με τον Τάκη Μάντη.

Παύλος Καγιαλής: “Πολύ σημαντικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Μεγάλη τιμή για εμάς φέτος που διεξάγεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην γενέτειρα μου, τη Θεσσαλονίκη. Πολύ σημαντικό γεγονός όχι μόνο για εμάς αλλά και για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα γενικότερα να φιλοξενεί μια τόσο σπουδαία διοργάνωση. Είναι χαρά μας να βλέπουμε την χώρα μας να μπορεί να διοργανώνει τόσο μεγάλα αθλητικά event. Ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος μιας και όλες οι ομάδες έχουν δουλέψει πάρα πολύ μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και ο στόχος όλων είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 
Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα για εμάς και την Ελλάδα”.

Ο Παναγιώτης Μάντης δήλωσε:«Η αγάπη μας για την ιστιοπλοΐα έρχεται μαζί με ένα μεγάλο τίμημα που είναι η έκθεσή μας στον ήλιο. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που η La Roche-Posay μας προστατεύει από ένα τόσο μεγάλο κίνδυνο, ώστε να συνεχίσουμε απερίσπαστα να κατακτούμε τους στόχους μας.»

 

 

Από 7 ως και 15 Ιουλίου οι κορυφαίοι του κόσμου στα «470» ανοίγουν πανιά στη Θεσσαλονίκη!

 

 

 

 

 

Αρχή:

Ιούλιος 7

Τέλος:

Ιούλιος 15

Διοργανωτής

Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης

Χώρος Διεξαγωγής

Θεσσαλονίκη

 

 

 

 

 

 

Πηγή: navysports.gr/event/παγκόσμιο-πρωτάθλημα-ιστιοπλοΐας-470/