Παραιτήθηκε από το Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Γ. Λαζαρίδης

Παραιτήθηκε από το Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Γ. Λαζαρίδης

Η παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε μέσα από ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η ανακοίνωση ευαγγελίζεται μια «Νέα εποχή» για το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ με αυτή προκηρύσσεται η πλήρωση της θέσης νέου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά, το ΥΠΠΟΑ θα προχωρήσει σε δημόσια προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο σημερινός Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΜΜΘ, ο ταλαντούχος πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης, διανύει τον ένατο χρόνο παρουσίας του σε αυτή τη θέση, όμως η σχέση εργασίας του με το ΜΜΘ, μια ‘σύμβαση μη εξαρτημένης εργασίας’ χωρίς προσδιορισμό θητείας (‘μπλοκάκι’), δεν συνάδει με τη διοικητική και νομική αναδιάρθρωση η οποία έχει πλέον προχωρήσει σε μια ανανέωση της δομής του Οργανισμού. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε στον Γ. Λαζαρίδη την πρόθεση της και τη δυνατότητα του να υποβάλει και ο ίδιος υποψηφιότητα, και ακολούθως εκείνος υπέβαλε την παραίτηση του. Η προκήρυξη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στον ΟΜΜΘ θα αναρτηθεί εντός των ημερών.

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σταδιακά σε έναν σύγχρονο και ανοιχτό καλλιτεχνικό θεσμό με σημαντική αύξηση της συμμετοχής των πολιτών. Πρόσφατα απέκτησε νέο Γενικό Διευθυντή, τον Γιώργο Τσιάμη ο οποίος έχει αναλάβει την επίβλεψη του διοικητικού μηχανισμού του ΜΜΘ και συνεργάζεται ουσιαστικά με το 10μελές ΔΣ του Οργανισμού ΜΜΘ (από τον Ιανουάριο του 2016) όπου πρόεδρος είναι ο Νικήτας Μυλόπουλος. Έτσι έχουν γίνει τα πρώτα απαραίτητα βήματα για να περάσει το ΜΜΘ σε μια νέα εποχή διαφάνειας, εκσυγχρονισμού και εξωστρέφειας».

Πηγή: https://www.makthes.gr/paraitithike-apo-to-mmth-o-kallitechnikos-dieythyntis-toy-g-lazaridis-173000