Σωτήρης Μπερσίμης (Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Δεκτή από τον υπουργό Υγείας έγινε η παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του κ. Μπερσίμη έγινε για προσωπικούς λόγους και ο ίδιος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης του. Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να προκηρυχθεί η θέση για το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα καλυφθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό. Ο κ. Μπερσίμης είχε υποβάλει την παραίτηση του από το καλοκαίρι, αλλά μόλις σήμερα έγινε αποδεκτή.

Στην επιστολή του ο Σ. Μπερσίμης κάνει απολογισμό στο έργο του κάνοντας λόγο για θετικά αποτελέσματα στον εκσυγχρονισμό του οργανισμού, την αποπληρωμή των χρεών του προς τρίτους και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ληξιπρόθεσμα χρέη του οργανισμού τα οποία έπεσαν από 2.2 δισ. ευρώ στα διακόσια εκατομμύρια.

Ωστόσο, οι σχέσεις του κ. Μπερσίμη με την ηγεσία του υπ. Υγείας δεν ήταν και οι καλύτερες.

Τον περασμένο Οκτώβριο αυτό είχε αποτυπωθεί σε Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός με το οποίο καταργούσε τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ, ενώ ο πρόεδρος του Οργανισμού βγήκε εκτός της κατάρτισης του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/450688/paraitithike-o-proedros-toy-eopyy-sotiris-mpersimis