Σοβαρά προβλήματα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε από νωρίς το μεσημέρι το κέντρο της πόλης και αρκετές περιοχές.

Μετά την καταιγίδα όμως, παρουσιάστηκαν πρόβληματα τόσο στην υδροδότηση, όσο και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ήδη, σχολεία της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν πως αύριο Παρασκευή, θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας της καταιγίδας.

Δείτε αναλυτικά, ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή:

Στο δήμο Θεσσαλονίκης

–               37ο και το 41ο δημοτικό σχολείο

–               28 – 29ο και το 64ο Νηπιαγωγείο.

Στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

–              1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού

–              3ο, 10ο, 12ο Νηπιαγωγεία Ελευθερίου Κορδελιού

–              7ο & 11ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου

–              Τμήμα Γ1 12ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και Τμήμα Ε2 9ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου τα οποία στεγάζονται στο ίδιο κτίριο με το 7ο & 11ο Νηπιαγωγεία Ευόσμου.

 

 

Ποιες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης δεν λειτουργούν εξαιτίας της κακοκαιρίας

 

Οι προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου εστιάστηκαν στον καθαρισμό τριών βασικών σημείων τα οποία είχαν πλημμυρίσει. Πρόκειται για τον κόμβο της ΧΑΝΘ, την περιοχή του Λευκού Πύργου και τη οδό Σαλαμίνος. Η παρέμβαση των συνεργείων επικεντρώθηκε στην απομάκρυνση σκουπιδιών, φερτών υλικών καθώς και αντικειμένων που παρασύρθηκαν από την καταιγίδα, προκειμένου να αποκατασταθεί  η εύρυθμη κυκλοφορία στην πόλη, με τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης Λάζαρο Ζαχαριάδη, να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «αύριο η πόλη θα έχει επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της».

Στο μεταξύ, σύσκεψη όλων των διευθυντών και στελεχών των υπηρεσιών του Δήμου συγκάλεσε και πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς, προκειμένου να καταγραφούν τυχόν προβλήματα που προκλήθηκαν σε δημοτικές εγκαταστάσεις και δημοτικά κτίρια.

 

Ποιες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης δεν λειτουργούν εξαιτίας της κακοκαιρίας

 

Αύριο όλες οι υπηρείες του Δήμου και των δημοτικών Κοινοτήτων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προβλήματα παρουσιάζονται στη λειτουργία των ΚΕΠ οδού Αγγελάκης και Σιδηροδρομικού Σταθμού, τα οποία θα παρέμειναν κλειστά σήμερα το απόγευμα, ενώ για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα υπόλοιπα ΚΕΠ του Δήμου για την εξυπηρέτηση τους.

Προβλήματα αντιμετωπίζει και το γραφείο έκδοσης πιστοποιητικών Πλησιέστερων Συγγενών του Ληξιαρχείου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, εκτιμάται ότι αύριο η λειτουργία του θα έχει αποκατασταθεί.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/ (1, 2)