Οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα και Χαλκηδόνος, θα είναι τα τρία υποψήφια μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης» όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

«Προσωπικά δεν θέλω να είμαι σε τέτοια όργανα. Όμως, επειδή δεν υπάρχει μπέσα, θα πρέπει να εκπροσωπηθεί όλο το πολεοδομικό συγκρότημα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, προτείνοντας να συμπληρώσουν την τριάδα των μελών οι δήμαρχοι Δέλτα, Ευθύμης Φωτόπουλος και Χαλκηδόνος, Ιωάννης Τσουκνιδάς.

Εξέφρασε τη διαφωνία του για τον τρόπο που διατυπώθηκε η διάταξη για τον ορισμό των μελών, ενώ υποστήριξε πως οι δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης θα πρέπει να δουν «την επόμενη μέρα και να βελτιωθούν οι αστικές συγκοινωνίες».

Η πρόταση της ΠΕΔΚΜ με τα τρία υποψήφια μέλη θα κοινοποιηθεί στους υπουργούς Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μετά την πρόταση των τριών μελών της ΠΕΔΚΜ στο υπουργείο Μεταφορών, θα προχωρήσει η επιλογή και η συμπλήρωση του ΔΣ της εταιρίας του ΟΣΕΘ με εκπρόσωπο.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ