Εξηγήσεις από το πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μ. Ζορπίδη, για το ότι συναντήθηκε με υποψήφιους της Χρυσής Αυγής για το δήμο Θεσσαλονίκης και την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζητά με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  την παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία», Νικόλαο Χρυσομάλλη και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη», Αρτέμη Ματθαιόπουλο, και υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους των δύο παρατάξεων συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλης Ζορπίδης.

Ο κ. Ζορπίδης, ο οποίος εκπροσωπεί ένα από τα μεγαλύτερα επιμελητήρια στη χώρα, αν μη τι άλλο οφείλει μια εξήγηση στις χιλιάδες μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Πως είναι δυνατόν να συναντιέται με εκπροσώπους της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής προσβάλλοντας ολόκληρο τον κλάδο που υποτίθεται πως εκπροσωπεί αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σημειώνουμε απλώς πως δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό από τον κ. Ζορπίδη.

 

Η απάντηση Ζορπίδη

 

«Ήμουν βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μού συγχωρούσε ποτέ την άρνηση μου να συνοδεύσω τον κ. Τσίπρα στα Σκόπια και με την πρώτη ευκαιρία θα μου έκανε μία επίθεση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τη συνάντηση που είχε, χθες, με υποψήφιους της «Χρυσής Αυγής» στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Απαντώ λοιπόν: εξ’ όσων γνωρίζω η Χρυσή Αυγή δεν έχει βγει εκτός νόμου. Όπως λοιπόν οι εκπρόσωποι τους συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Βουλής, όπως ταξιδεύουν πλάι-πλάι με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε εξορμήσεις στο Αιγαίο, όπως καλούνται παντού σύμφωνα με την εθιμοτυπία, με τον ίδιο τρόπο επισκέφθηκαν και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Απορώ με την απορία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΕΘ.

 

Μετά την απάντηση Ζορπίδη ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επανέρχεται τονίζοντας σε νέα ανακοίνωση πως ο πρόεδρος του ΕΕΘ κρύβεται πίσω από την «εθιμοτυπία».

 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Πίσω από την «εθιμοτυπία» κρύβεται ο  πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλης Ζορπίδης για να δικαιολογήσει τη συνάντηση που είχε χθες με στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η απάντηση του στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με την οποία του ζητείται να δώσει εξηγήσεις για αυτή τη συνάντηση δείχνει πως παραμένει αμετανόητος.

Από την πλευρά μας καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, να πάρουν θέση και να πουν ανοιχτά στις χιλιάδες μέλη που εκπροσωπούν αλλά και στο λαό της Θεσσαλονίκης εάν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη ενέργεια του κ. Ζορπίδη».

 

 

 

 

 

Πηγή: https://www.typosthes.gr/ (1, 2)