Προτάσεις εξόδου για την πρώτη Κυριακή του Δεκέμβρη

Προτάσεις εξόδου για την πρώτη Κυριακή του Δεκέμβρη

ΚΟΘ: Κυριακάτικο Πρωινό ‘Ο Πιερρότος’ με το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων

Koth.jpg

 

Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται με το Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων, το οποίο απαρτίζεται από μουσικούς που έχουν εμφανιστεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, ως σολίστ και ως μέλη άλλων συνόλων και ορχηστρών. Το σύνολο προετοιμάζει και παρουσιάζει προγράμματα σύγχρονης μουσικής, σε συνεργασία με την Διεθνή Ακαδημία του Ensemble Modern της Φρανκφούρτης (IEMA), μια από τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες Ακαδημίες Σύγχρονης Μουσικής. Διευθύνει ο Αθανάσιος Σουργκούνης (φώτο). Σολίστ η μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου (φώτο).

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των τριών συνθετών που αποτέλεσαν τον πυρήνα της ‘Δεύτερης Σχολής της Βιέννης’. Ξεκινά με οχτώ ενδιαφέρουσες μινιατούρες των Alban Berg και Anton von Webern. Ο πρώτος έγραψε το 1913 τα ‘Τέσσερα κομμάτια για βιολί και πιάνο, έργο 7’, μέσα από τα οποία εκφράζει με έντονο συναισθηματισμό τον ταραγμένο του ψυχισμό, που οφειλόταν στην τραυματική του εμπειρία από τον πόλεμο και στη γενικά κλονισμένη του υγεία. Ο δεύτερος έγραψε το 1910 τα πρωτοπόρα για την εποχή τους ‘Τέσσερα κομμάτια, για κλαρινέτο και πιάνο, έργο 5’, με τα οποία ο συνθέτης αποκαλύπτει ένα μέρος από τις καινοτομίες και τις ανατροπές που θα έφερναν τα επόμενα έργα του.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το εντυπωσιακό έργο του Arnold Schönberg, δάσκαλο των προηγούμενων δύο συνθετών, ‘Φεγγαρίσιος Πιερρότος, για φωνή και σύνολο, έργο 21’, το οποίο αποτελεί μία μελοποίηση ‘τρεις φορές εφτά ποιημάτων’ του Αμπέρ Ζιρώ. Στο τελευταίο έργο του Σαίνμπεργκ πριν στραφεί στον δωδεκαφθογγισμό γίνεται εμφανής η εμμονή του με τους αριθμούς. Το έργο είναι χωρισμένο σε 3 μέρη των 7 ποιημάτων που το παρουσιάζουν 7 μουσικοί επί σκηνής, ενώ όλα τα ποιήματα αποτελούνται από 13 στίχους, αριθμός που αποτελούσε μία χρόνια φοβία του συνθέτη. Ενδιαφέρον έχει, αν μη τι άλλο, το γεγονός πως ο Σαίνμπεργκ έφυγε από τη ζωή (έστω και μετά από χρόνια) στις 13/7.

Info:

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 12:00,

Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73

Τιμές εισιτηρίων: 10€, Μειωμένο: 5 € (ισχύει για μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων)

 

 

 

 

 

 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

moyseio.jpeg

To Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λ. Στρατού 2) συμμετέχει στον εορτασμό της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, θεσπίστηκε το 1992 από τα Ηνωμένα Έθνη και έχει σαν στόχο την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Μέσα στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο μας συμμετέχει με τις εξής εκδηλώσεις:

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 14.00, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Μουσείο θα προσφέρει δωρεάν ξενάγηση σε άτομα με αναπηρία στη μόνιμη έκθεση. Για τους έχοντες αναπηρία όρασης θα πραγματοποιηθεί η ατομική απτική ξενάγηση διάρκειας μίας ώρας με τίτλο «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο», η οποία περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, στις έξι από τις έντεκα αίθουσες της μόνιμης έκθεσης και ψηλάφηση δεκαπέντε επιλεγμένων εκθεμάτων, από μάρμαρο και πηλό. Πρόκειται για μία δράση του Μουσείου μας η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ), Παράρτημα Θεσσαλονίκης & την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και υποστηρίζεται σε μεγάλο μέρος της με χορηγίες. Απαραίτητη είναι η παρουσία συνοδού για τον κάθε τυφλό.

 

 

 

 

 

Σπαγγέτι Αλά Γαλλικά στο θέατρο Άρατος

Βλ. ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων

kix.jpg

 

 

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή τα τελευταία χρόνια για την πλούσια δράση της στο χώρο του θεάτρου για παιδιά (παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού κ.α.) παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Τ την παράσταση: «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των Ήχων».

Πρόκειται για μία ευρηματική παράσταση που χρησιμοποιεί μοναδικά τη θεατρική αφήγηση με τη σωματική παντομίμα όπου, σε συνδυασμό με τους προηχογραφημένους ήχους, δημιουργούν ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και πραγματοποίησε πάνω από 150 παραστάσεις ενώ, στη συνέχεια, περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Ιnfo:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16
Παραστάσεις: Από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, και κάθε Κυριακή, στις 12:00
Τιμή εισιτηρίου: 8 €

 

 

 

 

 

Το δέντρο που έδινε

dentro.jpg

Η εταιρία παραγωγής θεατρικών παραστάσεων «Γίνονται Έργα»,σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας ανέβασε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά βιβλία στο ευρύ κοινό: «Το Δέντρο που Έδινε», του Σελ Σιλβερστάιν, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Δερνίκα και Πέτρου Μαλλιαρά. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στη Βέροια και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 9000 μαθητές, νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και πρώτων τάξεων Γυμνασίου.

Το έργο είναι μια διασκευή από το ομότιτλο βιβλίο που έχει κλέψει την καρδιά όσων το έχουν διαβάσει. Πραγματεύεται την ξεχωριστή φιλία ανάμεσα σ’ ένα αγόρι και ένα δέντρο, μια μηλιά.

Μέσα σ’ ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, με πρωτότυπη μουσική γραμμένη για το έργο και τραγούδια, οι ηθοποιοί ντυμένοι με ευφάνταστα κοστούμια, με την υποκριτική τους δεινότητα και χιούμορ, κοινωνούν στα παιδιά τα μηνύματα της άδολης αγάπης και της αληθινής φιλίας.

Ιnfo:

Θέατρο: Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»
Παραστάσεις: Κυριακή πρωί στις 11:30 για το κοινό και καθημερινές για σχολεία
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ κανονικό και 8 ευρώ παιδικό, 6 ευρώ για τα σχολεία
Ημερομηνίες Κυριακάτικων Παραστάσεων: 25 Νοεμβρίου 18:30
3, 10, 17 Δεκεμβρίου 11:30 & 26 Δεκεμβρίου 11:30 & 18:30

 

 

 

Την Κυριακή, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ” στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος

 

 

Βλ. ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

Ο Θησαυρός του Βιβλιοπόντικα

bib.jpg

Το Θέατρο του Βορρά και η Kolossaion Productions, ενώνουν φέτος το χειμώνα τις δυνάμεις τους και μας καλωσορίζουν στο πιο τρελό κυνήγι Θησαυρού!

Ο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας των παιδιών ο Βιβλιοπόντικας, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι και παρέα με τους αγαπημένους του, την Τίτα Γραβιέρα, τον Μίμη Κασεράκη, τον Χαρτοπόντικα, τη Θεία Μοτσαρέλα αλλά και την γατούλα Φιλαναγνωσία, ξεκινά για να ανακαλύψει τον πιο μαγικό Θησαυρό!

Ένας παλιός θρύλος λέει ότι το πρώτο κορίτσι σε κάθε γενιά της οικογένειας της Τίτας Γραβιέρας είναι προικισμένο με ιδιαίτερα χαρίσματα, αρκεί ο πατέρας του να ανακαλύψει τον θησαυρό που του ταιριάζει. Ο Βιβλιοπόντικας λοιπόν, μόλις αποκτά τρίτο παιδάκι, κοριτσάκι, πρέπει να ψάξει να βρει τον θησαυρό του!

Ξεκινά την αναζήτηση από τη Βιβλιοθήκη και μπαίνει στα πιο νόστιμα βιβλία που είχε φάει… με τα μάτια!!! Συναντά τον Παπαγκένο, ταξιδεύει στον πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα, τραγουδά με το Αηδόνι του Αυτοκράτορα. Συναντά τον Πινόκιο αλλά και τον Παπουτσωμένο Γάτο και μαθαίνει να ξιφομαχεί από τους Τρεις Σωματοφύλακες! Η Τίνκερ Μπελ τελικά τον βοηθά να μάθει πού είναι ο θησαυρός! Θα ξεγελάσει τον Χουκ, που είναι στην προηγούμενη σελίδα; Θα καταφέρει να ανοίξει το σεντούκι και ποιός θα είναι ο Θησαυρός που θα ανακαλύψει σε αυτό;

Ιnfo:

Κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί στο ΘΕΑΤΡΟ Φαργκάνη Art Αγ. Παντελεήμονος 10 (Αρχή Ιασωνίδου – Καμάρα). Τηλ. 2310 208007
Τιμή εισιτήριου: 10€
Tιμή προπώλησης: 8€
Καθημερινά παραστάσεις για σχολεία Τηλ. 6981625114

 

 

 

 

 

 

Όλιβερ Τουίστ στο Ράδιο Σίτυ

oliver.jpg

Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης έρχεται και φέτος κοντά στους μικρούς της φίλους με ένα μαγευτικό Μιούζικαλ βγαλμένo από το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς «Όλιβερ Τουίστ».

Ο Όλιβερ ένα έξυπνο παιδί με μεγάλη δύναμη ψυχής καταφέρνει και νικά τις δυσκολίες της ζωής στη Βικτωριανή Αγγλία και στέλνει σ’ όλους ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς.

Τον συνοδεύουν χαρούμενες νότες ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα και υπέροχες χορογραφίες που θα σας συναρπάσουν.

Επτά ηθοποιοί που χορεύουν τραγουδούν και επικοινωνούν με τα παιδιά ζωντανεύουν την ιστορία του Όλιβερ μέσα σε ένα μαγευτικό σκηνικό που παίρνει ζωή ανάμεσα σε φιγούρες ντυμένες εντυπωσιακά με κοστούμια εποχής.

Info:

Κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί- ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 17/12
Ραδιο Σίτυ (Παρασκευοπούλου 9 & Βας. Όλγας 11)
Γενική είσοδος 10€
Οικογενειακό 3 ατόμων 25€
Οικογενειακό 4 ατόμων 30€
Ανέργων και Πολυτέκνων 7€
Κρατήσεις στα τηλέφωνα 2311284773,6944638637

 

 

 

 

 

“Ελίζα” στο Βασιλικό θέατρο

eliza.jpg

Βλ. ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα

Paidi.jpg

Το έργο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» θα παρουσιάσει η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2017 – 2018 στο θέατρο «Ολύμπιον» (Φεστιβάλ Κίν/φου Θεσσαλονίκης). Παραστάσεις θα δοθούν και σε πόλεις της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία και με οργανωτική υποστήριξη Δήμων και τοπικών πολιτιστικών φορέων.

Το έργο ανεβαίνει σε διασκευή – σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, κοστούμια – εικαστικά Χρήστου Μπρούφα, κίνηση – χορογραφία Ιωάννας Δεμερτζίδου, βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά.

Info:

Ολύμπιον, Κυριακή 3/12, στις 11:30
«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μ. Λουντέμη

 

 

 

 

 

 

«Ο Μαγικός Αυλός» στο Μέγαρο Μουσικής

aylos.jpg

Ο βασιλιάς της μέρας και η βασίλισσα της νύχτας, κάποτε αγαπήθηκαν τρελά και αποφάσισαν να ενωθούν. Όμως η αγάπη τους αυτή κράτησε πολύ λίγο. Εκείνη ήταν φτιαγμένη από ψέματα και κακία, εκείνος από αλήθεια και καλοσύνη. Εκείνη ήθελε να εξουσιάζει με το σκοτάδι, εκείνος ήθελε να βασιλεύει με το φως. Πώς να ταιριάξουνε λοιπόν; Χώρισαν, και η μεγάλη αγάπη τους έγινε αμέσως έχθρα.
Μετά από 9 μήνες, η σκοτεινή βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι, την Παμίνα, στην οποία ποτέ δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας της. Το ‘μαθε ο βασιλιάς της μέρας και σκοτείνιασε. Ήθελε να την πάρει κοντά του. Φοβόταν μήπως ζώντας δίπλα στην μητέρα της έπαιρνε από τον χαρακτήρα της. Έτσι μια μέρα την έκλεψε κρυφά και έβαλε να την φυλάνε σ? έναν όμορφο πύργο. Θύμωσε τότε η βασίλισσα της νύχτας. Μαύρισε ακόμα περισσότερο τον ουρανό της, έσβησε τ’ αστέρια της. Έπρεπε να βρει κάποιον τρόπο να πάρει πίσω την κόρη της. Άρχισε λοιπόν να αναζητεί ένα παλικάρι. Ένα παλικάρι που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Το βρήκε στο πρόσωπο του πρίγκιπα Ταμίνο, αλλά και του Παπαγκένο…

Info:

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 11.30

στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2)
Οι παραστάσεις συνεχίζονται έως τον Δεκέμβριο του 2017

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 ευρώ (γενική είσοδος), 7 ευρώ. (σχολικές παραστάσεις)

 

 

 

 

 

 

1ο Big Day με αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

kamp.png

Τα Big Days, τα ολοήμερα αφιερώματα σε μεγάλους συγγραφείς, που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, επιστρέφουν για τέταρτη χρονιά, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, έχοντας πλέον καθιερωθεί από το κοινό ως πολιτιστικός θεσμός.

Το πρώτο Big Day για φέτος είναι αφιερωμένο στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, τον σπουδαίο συγγραφέα, ο οποίος επηρέασε, όσο λίγοι, με τη γραφή του τη σύγχρονη ελληνική δραματουργία και πεζογραφία, και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Η «Αυλή των Θαυμάτων», το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, παρουσιάζεται φέτος από το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) κερδίζοντας για άλλη μια φορά, 60 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του, την αγάπη χιλιάδων θεατών.

Η είσοδος σε όλες στις εκδηλώσεις των Big Days είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

 

 

 

 

 

Ο Χάρτης των Γεύσεων στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης – HELEXPO

Βλ. ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σειρά συζητήσεων για την «Ρωσική Επανάσταση» στο Βασιλικό Θέατρο

 

 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνει, στο πλαίσιο της παράστασης «Ρώσικη Επανάσταση» που παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, έναν κύκλο συζητήσεων που αφορούν το ιστορικό πλαίσιο, την εποχή, τις τάσεις, την τέχνη, τις ιδεολογικές και φιλοσοφικές προεκτάσεις του γεγονότος που άλλαξε τον ρου της Ιστορίας του 20ου αιώνα. Μια σειρά συζητήσεων, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος των απογευματινών παραστάσεων την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις οποίες το κοινό και σημαντικοί καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να αναστοχαστούν τα γεγονότα της Οκτωβριανής Επανάστασης καθώς και τις ιστορικές εξελίξεις που ακολούθησαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Κολλεγίου Ανατόλια

an.jpg

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές, το προσωπικό, οι απόφοιτοι και οι φίλοι του Κολλεγίου Ανατόλια υποδέχονται τους επισκέπτες σε μία από τις πιο ιστορικές και ατμοσφαιρικές χριστουγεννιάτικες γιορτές της πόλης: το Anatolia College Christmas Bazaar.

Το Bazaar θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Macedonia Hall (στην πλευρά του πρώην Αρρένων) και το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τσάι θα σερβιριστεί στο Ingle Hall (στην πλευρά του πρώην Θηλέων). Στις 5:30 μ.μ. ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από το Macedonia Hall με τη συνοδεία πυροτεχνημάτων, ενώ μπάντες μαθητών και οι χορωδίες το Κολλεγίου Ανατόλια θα παίζουν μουσική στους χώρους του σχολείου.

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar ξεκίνησε τη δεκαετία του ’30, για να υποστηρίξει τους προσφυγικούς πληθυσμούς που είχαν μετακινηθεί στη Θεσσαλονίκη μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, και με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε μία από τις πιο επιτυχημένες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών και εργαζομένων και των τριών εκπαιδευτικών βαθμίδων του Κολλεγίου Ανατόλια (Anatolia Elementary School, Ενιαίο Γυμνάσιο και Λύκειο & International Baccalaureate Diploma Program, ACT – American College of Thessaloniki), του Συλλόγου Αποφοίτων και του Συλλόγου Φίλων του Κολλεγίου Ανατόλια. Όπως κάθε χρόνο, τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σωματεία κοινωνικής μέριμνας. Επίσης, φέτος παίρνουν μέρος 23 φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η παρουσία των μαθητών του σχολείου θα είναι αυξημένη με προϊόντα που οι ίδιοι κατασκεύασαν και παρασκεύασαν, όπως φυσικά καλλυντικά, αρώματα, χρηστικά και διακοσμητικά είδη, στολίδια και γλυκά. Παράλληλα τα παιδιά θα παρουσιάζουν πρωτότυπα projects μέσα από τη συμμετοχή τους σε club του σχολείου, και θα διοργανώσουν παιχνίδια δεξιοτήτων.

Την ίδια ημέρα στις 8 μ.μ. ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου θα παρουσιάσει στο Pappas Hall την παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα» ένα από τα πιο γνωστά έργα του θρυλικού Μποστ. Ο Όμιλος Ελληνικού Θεάτρου συμπληρώνει και γιορτάζει φέτος 30 χρόνια ζωής.
Πληροφορίες: 2310 398 203 (Κορίνα Θεοδωρίδου)

 

 

 

 

 

Δωρεάν ξεναγήσεις σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της πόλης

naos afrodiths.jpg

Με πρωτοβουλία της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων περιπάτων των δημοτών σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης, για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017. Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των δημοτών με τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία της πόλης τους, με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 9 ξεναγήσεις στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017, οι οποίες θα διεξάγονται την Κυριακή, σε ομάδες αυστηρά των 40 ατόμων, με εκκίνηση του περιπάτου από συγκεκριμένο σημείο και με συνοδεία ξεναγού.

Κυριακή 3/12

Από τον πολυθεϊσμό στον μονοθεϊσμό της Θεσσαλονίκης

9.30π.μ. υστερο-αρχαϊκός ναός Θεσσαλονίκης (ναός Αφροδίτης) στην Αντιγονιδών

 

“ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ” Πρόγραμμα δωρεάν ξενάγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

Ξενάγηση: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία & Ώρα: 3 Δεκεμβρίου 2017, 11.00΄ το πρωί
Χώρος συνάντησης: Εξωτερική είσοδος του Μουσείου, έως τις 10.45΄ το αργότερο
Διάρκεια ξενάγησης: 2 ώρες, περίπου
Αριθμός συμμετεχόντων: 30-35 άτομα & 10 αναπληρωματικά, κατά προτεραιότητα, δημότες & κάτοικοι της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας
Δήλωση/Ακύρωση συμμετοχής: τηλ. 2313 318 548, Υπηρεσία Β΄ Δ. Κ., μέχρι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, στις 11.30΄ π. μ. Κάθε δήλωση, μπορεί να αφορά σε δύο (2) άτομα, το ανώτερο
Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ, με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει η σχετική Δήλωση στην Υπηρεσία της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας
Πληροφορίες: τηλ. 2313 318 548 ή/και b-koinotita@thessaloniki.gr

 

 

 

 

 

 

Το χωριό των Αστεριών

delasal.jpg

«Το χωριό των Αστεριών» στο Κολέγιο Δελασάλ! Φιλανθρωπικό bazaar για τη στήριξη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

Κυριακή 3/12, 10.00πμ – 3.00μμ, Κολέγιο Δελασάλ – Collège De La Salle – De La Salle College!

Τι θα περιλαμβάνει το φετινό bazaar;

Χειροποίητες δημιουργίες, γαστρονομικές λιχουδιές και χριστουγεννιάτικα στολίδια, προϊόντα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παιχνίδια και εργαστήρια για τα παιδιά, εθελοντικές δράσεις και αιμοδοσία περιλαμβάνει το φετινό bazaar του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Τα έσοδα της φιλανθρωπικής εκδήλωσης, με τίτλο «Το χωριό των αστεριών», θα διατεθούν στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το χωριό των Αστεριών και οι δράσεις του

Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες, οι μαθητές, καθώς και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του «ΔΕΛΑΣΑΛ» θα υποδεχτούν τους προσκεκλημένους για διασκέδαση και ψυχαγωγία, αλλά κυρίως για να εκφράσουν όλοι μαζί την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου, θα παρουσιαστούν μουσικοχορευτικές παραστάσεις από μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στους Ομίλους Δραστηριοτήτων του Δημοτικού μας σχολείου.

Πότε ανοίγει τις πύλες του;

Το χριστουγεννιάτικο bazaar ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, από τις 10.00΄ το πρωί μέχρι τις 15.00΄ το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου, στα Πεύκα της Θεσσαλονίκης.

Θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς, από και προς το Κολέγιο, με λεωφορείο, το οποίο θα εκτελεί τη διαδρομή Αριστοτέλους – Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» – Αριστοτέλους, στις 10.00΄, 11.00’, 12.00’, 13.00’ και 14.00’.

Τηλέφωνο και ώρες επικοινωνίας: 2310.674471 (εσωτ.40), 08.00΄ – 15.00΄.

 

 

 Manos Milonakis – Festen and other works LIVE στο Vitruvian Thing 

 

Γνωστός και ως ιδρυτικό μέλος των Your Hand In Mine, o Μάνος Μυλωνάκης παρουσιάζει ζωντανά τα θεατρικά του soundtrack στο Vitruvian Thing. Θα παρουσιαστεί στο σύνολό του το νέο του άλμπουμ Festen (Moderna Records), επένδυση της παράστασης με τα αλεπάλληλα sold-out στο ΚΘΒΕ και το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, καθώς και επιλογές από τις προηγούμενες θεατρικές του δουλειές (Zyklon, Γλάρος). Μαζί του θα παίξουν οι μουσικοί: Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο) Ελισώ Παπαστρατή (βιολί) Γιώργος Παπαδόπουλος (κιθάρα, synths).

*Κυριακή 3/12 στις 20:00 και 22:00 στο Vitruvian Thing Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος όρ., εντός στοάς Είσοδος με απροσδιόριστη συνεισφορά και μόνο με κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, στα: vitruvianthing.com/festen 6943642039 [11:00 – 14:00]

 

 

 

 

 

 

«Ένα αστέρι δρόμος» στο Θέατρο Αθήναιον

 

Βλ. ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

Εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμαριάς για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής

ek.jpg

Βλ. ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

Χρόνος και άνθρωποι στα λιμάνια του κόσμου

xr.jpg

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τρία τέτοια φιλμ, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Χρόνος και άνθρωποι στα λιμάνια του κόσμου», το οποίο πραγματοποιείται από την Κυριακή 3 έως την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στο σινεφίλ στέκι της Ταινιοθήκης, την αίθουσα Σταύρος Τορνές, με τη χορηγία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Τρεις αξέχαστες στιγμές του παγκόσμιου κινηματογράφου θα προβληθούν στο αφιέρωμα: Το λιμάνι των αποκλήρων του Μαρσέλ Καρνέ, Το λιμάνι της αγωνίας του Ελία Καζάν και Το λιμάνι της Χάβρης του Άκι Καουρισμάκι. Κοινός παρονομαστής τους, το λιμάνι ως σύμβολο ελευθερίας αλλά και περιορισμού, απόγνωσης αλλά και ελπίδας.

Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τους κατόχους CineΚάρταF).

* Σημειώνεται ότι στο χώρο του φουαγιέ της Αποθήκης 1 λειτουργεί πωλητήριο με παλιότερες εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ταινίες σε DVD, σε ειδική τιμή για τους θεατές της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Πρόγραμμα προβολών

Κυριακή 3/12

18:30 Το λιμάνι της Χάβρης
21:00 Το λιμάνι της αγωνίας

Αίθουσα Σταύρος Τορνές, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

 

 

Οι Burger Project στη σκηνή του WE

burger.jpg

Μετά την επιτυχία του «Μαμά θα κάνω Μπάντα», οι Burger Project ανεβαίνουν στη σκηνή του WE την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 12.30 μ.μ., με τη νέα τους παράσταση «Μουσική και Φίλοι» για να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους με την ενέργεια που τους διακρίνει!

Στις βαλίτσες τους κουβαλάνε μπόλικο χιούμορ, παιχνίδι, ρυθμό και την καινούργια τους πολυαναμενόμενη δισκογραφική δουλειά. Αυθόρμητοι αυτοσχεδιασμοί, διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια, καινούργια και παλιά τραγούδια και μπόλικος χορός είναι τα συστατικά της πρωτότυπης παιχνιδο-συναυλιο-παράστασης με τους Burger Project.

Μετά την παράσταση μην φύγει κανείς! Θα ακολουθήσει τρελή μουσικο-παιχνιδο-φαγητο-κατάσταση!

Info:

Μουσική και Φίλοι – Burger Project
Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017
Πολυχώρος WE, Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου και Γρηγορίου Λαμπράκη

 

 

 

 

 

 

 

Φιλανθρωπικό Όπερα Γκαλά στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

kas.jpg

Ο Όμιλος Ροταράκτ Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Ροταριανό Όμιλο Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν σε “ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΟΠΕΡΑ ΓΚΑΛΑ” στο φουαγιέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Μ. Ανδρόνικου 6).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00, ημέρα γενεθλίων της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας Μαρία Κάλλας, στα πλαίσια των 40 ετών από το θάνατό της.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός και η μεσόφωνος Κασσάνδρα Δημοπούλου ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται ο Κωσταντίνος Γκαρίπης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της Παιδοογκολογικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Τιμή πρόσκλησης: 10€

 

 

 

 

Με πληροφορίες από www.thestival.gr/culture/entertainment/item/350105-ola-osa-mporeite-na-kanete-sti-thessaloniki-auto-to-sabbatokyriako