Αίτημα ένταξης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», υπέβαλε ο δήμος Θερμαϊκού με στόχο την υλοποίηση ενός έργου, με προϋπολογισμό 1.926.000,00 ευρώ, το οποίο αφορά στην επέκταση και την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των οικισμών Αγίας Τριάδας και Ν. Επιβατών.

Πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας και πάγιο αίτημα των κατοίκων, που προσβλέπει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του υδρευτικού δικτύου και στην επέκτασή αυτού, κάτι που υπόσχεται να δώσει λύση σε σημαντικά προβλήματα υδροδότησης.

Συγχρόνως θα διασφαλιστεί και η δημόσια υγεία, μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας νερού, η αποτροπή επιζήμιων απωλειών και η δυνατότητα αποτελεσματικότερης διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, όπως σε περιπτώσεις μεγάλων βλαβών.

Για το σημαντικό κοινής ωφέλειας αυτό έργο, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, τόνισε : «Οι κάτοικοι των οικισμών της Αγίας Τριάδας και των Ν. Επιβατών γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα υδροδότησης, που υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια και τα οποία γιγαντώνονται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Το έργο υποδομής της Επέκτασης και Αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης, έρχεται να προστεθεί στο έτερο εξέχουσας σημασίας έργο, της αντικατάστασης του εσωτερικού και εξωτερικού υδρευτικού δικτύου του Μεσημερίου, το οποίο μάλιστα υπήρξε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο οικισμός. Πέρα από την αυτονόητη οικολογική διάσταση των έργων αυτών, με την προστασία ενός πολύτιμου, ανανεώσιμου μεν, περιορισμένου δε, φυσικού πόρου, αλλάζει ριζικά και η κατάσταση του υδροδοτικού συστήματος. Έτσι εξασφαλίζεται η επαρκής ποσότητα και η ανώτερη ποιότητα πόσιμου νερού, συνεισφέροντας κατ’ επέκταση στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των δημοτών μας».

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/91278/schedio-epektasis-kai-antikatastasis-tou-diktyou-ydreysis-se-agia-triada-kai-n-epibates