Στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται το 10ο Ανοιχτό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι στις 10 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συγκροτήματος “Θεοχάρη και Μαρίας Μαναβή” (21ο και 109ο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης).

Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα το σχολικό σκάκι με τη συμμετοχή του GM και FIDE Trainer Θάνου Μαστροβασίλη, μέλους της Εθνικής Ελλάδος, καθώς και αγώνας simultane (αντιμετώπιση πολλών αντιπάλων ταυτόχρονα) από διακεκριμένους αθλητές της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι το 2017 κατέκτησαν τη 2η  θέση στο Κύπελλο Ελλάδος και την 3η θέση στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Η συμμετοχή στη παράλληλη εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλους.


Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλα τα παιδιά των σχολείων της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας και οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν από τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017. Η ώρα προσέλευσης για την επιβεβαιώση συμμετοχής στους αγώνες είναι από τις 10:00 ως τις 10:30 και η έναρξη των αγώνων θα γίνει στις 10:45.

Το πρωτάθλημα διοργανώνει η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δ’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

 

 

 

Πηγή: www.thessnews.gr/article/62423/sti-thessaloniki-to-scholiko-protathlima-skaki-foto