Η φοιτητική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα, οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των κοχλιακών εμφυτευμάτων για παιδιά με προβλήματα ακοής, ζητήματα που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τα ανοιχτά δεδομένα, την επιχειρησιακή έρευνα, την κρυπτογραφία, καθώς και οι εξελίξεις για την παραοικονομία στην Ελλάδα θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, στο stand 5 του Περιπτέρου 14  – Academia του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη φετινή 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η ακαδημία ρομποτικής του ΠΑΜΑΚ που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έφτιαξε ένα κινέζικο ρομπότ, την Ρόλυ! Οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ το έφτιαξαν στο πλαίσιο της τιμώμενης χώρας, της φετινής ΔΕΘ, για να θυμίζει την Κίνα. Το ρόμποτ μπορεί να παρουσιάσει και να ξεναγήσει.
382deth tsipras kineziko rombot
282deth tsipras kineziko rombot
Στο περίπτερο του ΠΑΜΑΚ βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου  συστήθηκε με τους φοιτητές. Οι φοιτήτες ανέφεραν στον πρωθυπουργό οτι χρειάζονται χορηγίες για να ταξιδέψουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, με τον ίδιο αλλά και τον πρόεδρο της ΔΕΘ, Τάσο Τζήκα, να απαντούν πως θα βοηθήσουν σ’ αυτό.

Στο stand 5 του Περιπτέρου 14  – Academia εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα ενημερώνουν το κοινό για τα 8 προπτυχιακά Τμήματα, τα 33 μεταπτυχιακά προγράμματα, τα 50 προγράμματα Εξειδίκευσης, καθώς και τις Ακαδημίες του Ιδρύματος για παιδιά.

Μια από τις καινοτομίες της φετινής παρουσίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι ένα παράλληλο εργαστήριο σχεδιασμού επαγγελματικής σταδιοδρομίας, το οποίο θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια της Έκθεσης. Εξειδικευμένοι σύμβουλοι σταδιοδρομίας του Γραφείου Διασύνδεσης θα βρίσκονται εκεί για να βοηθούν τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες να  κάνουν «SWOT analysis», να ανακαλύψουν δηλαδή τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες της προσωπικότητας τους, για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται και οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι οποίες συμπληρώνουν φέτος 15 χρόνια πανεπιστημιακών εκδόσεων.

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Πηγές: Γραφείο Τύπου Πανεπιστημίου Μακεδονίας και http://www.seleo.gr/thessalonikh/250001-to-kineziko-rompot-parousiastis-pou-enthousiase-ton-aleksi-tsipra-foto-vinteo#.WbVc1chJZPZ