Συνάντηση Μπουτάρη με τη Διοίκηση της Αττικό Μετρό

Συνάντηση Μπουτάρη με τη Διοίκηση της Αττικό Μετρό

 

 

Συνάντηση με τη διοίκηση της Αττικό Μετρό θα έχει την Παρασκευή 19 Απριλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όπως γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Θανάσης Παππάς στη διάρκεια της ομιλίας του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης.

Ο κ. Μπουτάρης θα θέσει στους ανθρώπους της Αττικό Μετρό το ζήτημα της αξιοποίησης της οδού Αγίας Σοφίας από την Εγνατία μέχρι την εκκλησία της Αχειροποιήτου σε συνδυασμό με τα αρχαιολογικά ευρήματα στον σταθμό της Αγίας Σοφίας, όπως είπε ο κ. Παππάς.

Ακόμη, ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι ο δήμαρχος θα συζητήσει για τον τρόπο νομιμοποίησης κατασκευών σε διάφορους σταθμούς του μετρό, όπως κάποιες κυλιόμενες σκάλες, οι οποίες δεν προβλέπονται από το σημερινό Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στον δήμο.

Παράλληλα, ο δήμαρχος θα ζητήσει από την Αττικό Μετρό να παραδώσει στην πόλη σταθμούς οι οποίοι θα είναι άρτιοι από πλευράς προσβασιμότητας, με ράμπες ΑμεΑ και άλλες υποδομές που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες, χωρίς να χρειαστεί ο δήμος να παρέμβει για να τις βελτιώσει.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.makthes.gr/synantisi-mpoytari-me-ti-dioikisi-tis-attiko-metro-212019