Χειροπέδες σε δύο νεαρές Βουλγάρες για κλοπές πέρασαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο γυναίκες, εκμεταλλευόμενες συνθήκες συνωστισμού σε αστικό λεωφορείο και πλατεία του κέντρου πόλης αντίστοιχα, αφαίρεσαν τα πορτοφόλια δύο ανυποψίαστων γυναικών που περιείχαν χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθείσες είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Σεπτεμβρίου 2018, διέπραξαν επιπλέον πέντε κλοπές, ενώ προέβησαν και σε ανάληψη χρηματικού ποσού από αυτόματο ταμειολογικό μηχάνημα (ΑΤΜ) κάνοντας χρήση μιας εκ των κλεμμένων τραπεζικών καρτών.

 

Σε 24 ώρες έγιναν 36 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

 

Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα.

 

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • (4) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Μεταξύ αυτών και 51χρονη ημεδαπή, καθώς σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών και σε ποινή φυλάκισης (3) ετών, για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση από δράστες που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και από την οποία το συνολικό όφελος και η προξενηθείσα ζημιά υπερβαίνει το ποσό των (30.000) ευρώ, αλλά και για απάτη από την οποία η ζημιά που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
  • (5) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • (6) άτομα για περιπτώσεις κλοπής με χαρακτηριστική την προαναφερθείσα περίπτωση της σύλληψης των δύο νεαρών αλλοδαπών γυναικών, οι οποίες αφαίρεσαν τα πορτοφόλια δύο ανυποψίαστων γυναικών.
  • (1) άτομο για παράνομη μεταφορά και προώθηση τεσσάρων αλλοδαπών προς το εσωτερικό της χώρας.
  • (4) άτομα για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
  • (16) άτομα τα οποία στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν (4) πταισματικές παραβάσεις κατ’ εφαρμογή του Νόμου περί Εκδιδομένων επ’ αμοιβή Προσώπων.

 

 

 

 

Πηγές: http://www.thestival.gr/society/police/item/407538-thessaloniki-synelifthisan-dyo-gynaikes-pou-eklepsan-portofolia-apo-epibates-toy-oasth και https://www.makthes.gr/se-24-ores-eginan-36-syllipseis-sti-thessaloniki-159428