Με βαρείς χαρακτηρισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται σε όσους καλούν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στις 14 Δεκεμβρίου, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλάει σε πολιτική συγκέντρωση στο Παλέ ντε Σπορ, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «προσπάθεια για αναβίωση της σκοτεινής εποχής του Γκοτζαμάνη από ακροδεξιές οργανώσεις» η οποία «θα πέσει στο κενό και ο ακροδεξιός συρφετός που νομίζει ότι μπορεί να κάνει κουμάντο στη Θεσσαλονίκη, θα πάρει την απάντηση που του αξίζει από τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες της Μακεδονίας»

«Η ανακοίνωση της πολιτικής συγκέντρωσης που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ στις 14/12 με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύεται από την αντίδραση των γνωστών εθνικιστικών κύκλων της πόλης, οι οποίοι θεωρούν ότι η πόλη ανήκει στους ίδιους και καλούν σε αντισυγκέντρωση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Περιμένουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και από τα υπόλοιπα κόμματα και τους φορείς της περιοχής να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις αντισυγκεντρώσεις και να πάρουν αποστάσεις από το εθνικιστικό μίσος και την πατριδοκαπηλία».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώνεται μέσα από το facebook, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Λευκού Πύργου στις 7.00 μ.μ., ακριβώς την ώρα που έχει προγραμματιστεί η ομιλία του πρωθυπουργού. Μια ομιλία, την οποία ο πρωθυπουργός επέλεξε να πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα με την έναρξη του τριήμερου συνεδρίου της ΝΔ  και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να στρέψει πάνω του τα βλέμματα.

Υπενθυμίζεται πως κατά την ημέρα της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο, με την επιθετική στάση της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές να προκαλεί πολλές αντιδράσεις.

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.mononews.gr/politics/siriza-akrodexios-sirfetos-ke-gkotzamanides-osi-kaloun-se-antisigkentrosi-sti-thessaloniki