Δέκα χρόνια μετά την τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική του επιτυχία με τον “Μαρξ στο Σόχο” του Χάουαρντ Ζιν, ο Άγγελος Αντωνόπουλος επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη” στην Θεσσαλονίκη με “Τα τελευταία φεγγάρια” του Φούριο Μπορντόν, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντωνόπουλος τα τελευταία φεγγάρια

 

 

Το βραβευμένο, σκληρό και ταυτόχρονα αστείο και τρυφερό έργο του Φούριο Μπορντόν «Τα τελευταία φεγγάρια» , που ανεβαίνει για τρίτη χρονιά, ξεκινάει το ταξίδι του από την Θεσσαλονίκη στις 12 Οκτωβρίου 2017 για τέσσερις παραστάσεις για να καταλήξει στην Αθήνα, στο Θέατρο Άλμα από τις 23 Οκτωβρίου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντωνόπουλος τα τελευταία φεγγάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντωνόπουλος τα τελευταία φεγγάρια

 

 

Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα που ανακηρύχθηκε «Θεατρικό κείμενο της χρονιάς» στην Ιταλία το 1993 και που αποτέλεσε το «ρέκβιεμ» του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, καθώς σάρωσε τα βραβεία την περίοδο 1994-5.

Ένας ηλικιωμένος καθηγητής ετοιμάζει την βαλίτσα του. Πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαταλείψει το σπίτι του γιού του, που τον φιλοξενεί, γιατί τα εγγόνια του μεγαλώνουν και δεν υπάρχει πλέον χώρος γι αυτόν. Θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε έναν οίκο ευγηρίας.

Είναι η ώρα του αποχωρισμού και του τελικού απολογισμού. Ο ήρωας μας φορτωμένος με το βάρος όσων ειπώθηκαν, και κυρίως όσων δεν ειπώθηκαν, άλλοτε πικρός και είρων και άλλοτε στοργικός και τρυφερός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με το φάντασμα της γυναίκας του, που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια και πέρασε νέα στην λήθη.

Σκηνοθετεί ο Άγγελος Αντωνόπουλος

 

 

 

 

 

Πρωταγωνιστούν: Άγγελος Αντωνόπουλος, Βάνα Πεφάνη, Στέλιος Ψαρουδάκης
Σκηνικά/Κοστούμια: Μιχάλης Σαμπλαούρας
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες: Νικόλας Κομίνης (studio Kominis)

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας

 

 

 

 

Διεύθυνση: Μεταμορφώσεως 7 – 9, Καλαμαριά (παλιό δημαρχείο)
Τηλέφωνο: 2310 458591

Από 12 έως και 15 Οκτωβρίου 2017

 

Παραστάσεις:

Πέμπτη 12.10 ώρα 21.00, Παρασκευή 13.10 ώρα 21.00, Σάββατο 14.10 ώρα 21.00 και Κυριακή 15.10 ώρα 20.00
Τιμές εισιτηρίων 15,10

Διάρκεια: 80’ χωρίς διάλειμμα.

Προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr