Το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, σε συνεργασία με την Ελληνική  Ολυμπιακή Επιτροπή, πρωτοστατούν στον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας. Το μοναδικό Ολυμπιακό μουσείο της χώρας, με την ιδιότητα του ιδρυτικού μέλους του Παγκόσμιου Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων, σχεδιάζει μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας, αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, που αναμένεται να εντάξουν δυναμικά την Ελλάδα στον παγκόσμιο Ολυμπιακό χάρτη.

 

 

Ειδικότερα, την Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 20.00, γίνεται η εκκίνηση του 1ου «Olympic Day Run» στη χώρα. Η γιορτή ξεκινά στις 18.00 στο Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia με τη συμμετοχή των Ολυμπιονικών μας και εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες, δίνοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στην κύρια δράση της ημέρας, τον πρώτο αγώνα δρόμου της χώρας για την Ολυμπιακή Ημέρα. Ακολουθώντας τους ρυθμούς του «Move, Learn, Discover’», του μότο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την ενεργοποίηση των τοπικών κοινοτήτων να συμμετέχουν στον εορτασμό της ημέρας, θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου 5 χλμ. που θα ξεκινήσει από το Ολυμπιακό Mουσείο-Protergia και μέσα από μια διαδρομή ανάδειξης των συμβόλων της πόλης (Λευκός Πύργος, Νέα Παραλία, κ.ά.) θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου στις 21.00 θα ολοκληρωθεί ο εορτασμός με την Τελετή Βράβευσης Ολυμπιονικών και επίτιμων μελών της Ολυμπιακής οικογένειας και στη συνέχεια με Ολυμπιακής έμπνευσης μουσική βραδιά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις γίνονται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ένωσης Συμμετασχόντων Αθλητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του Συλλόγου Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, σύσσωμης της αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας,  καθώς και των θεσμικών φορέων της πόλης. Παράλληλα, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της IOAPA.

 

 

 

Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

2. ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Αφετηρία επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (είσοδος Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia) και τερματισμός στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Ώρα Εκκίνησης: 20.00

Περιγραφή Διαδρομής: Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (είσοδος Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia). Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: 3ης Σεπτεμβρίου, στροφή δεξιά επί της 30ης Οκτωβρίου (αντίθετα στην κυκλοφοριακή κίνηση προς Λευκό Πύργο), στροφή αριστερά στο πλακόστρωτο στο ύψος μεταξύ Βασιλικού Θεάτρου-Λευκού Πύργου, είσοδος και στη συνέχεια συνεχής ευθεία πορεία, παράλληλη με το θαλάσσιο μέτωπο, στο αριστερό τμήμα του πλακόστρωτου της παραλιακής ζώνης, με κατεύθυνση προς τους δύο ναυτικούς ομίλους (στο μέσον της παραλιακής διαδρομής από Λευκό Πύργο προς Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) όπου και ακολουθεί επιτόπια στροφή και πορεία επιστροφής με νέα κατεύθυνση προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στο ύψος της συμβολής των οδών της Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου με Έδισον η διαδρομή στρίβει προς τα δεξιά, διασχίζοντας κάθετα την παραλιακή οδό (Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου) και συνεχίζει στην Έδισον με κατεύθυνση προς Βασιλέως Γεωργίου. Τέλος, αφού διασχίσει τη Βασιλέως Γεωργίου με αντίστροφη πορεία στην κυκλοφοριακή κίνηση, εισέρχεται με αριστερή πορεία στην επέκταση της οδού Λυσίμαχου Καυταντζόγλου μέχρι το ύψος της Σπάρτης, όπου στρίβει πάλι αριστερά και εισέρχεται στην ανώνυμη πλευρική οδό που άπτεται του πάρκου »Σοφία Βέμπο» (Πάρκο »Πεδίον του Άρεως) στο τέλος της οποίας βρίσκεται η αψίδα τερματισμού (ακριβώς στα όρια της ανώνυμης οδού μεταξύ του παραπάνω πάρκου και του Δημαρχιακού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης).

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympicdayrun.gr.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετέχει κάποιος στο 1o OLYMPIC DAY RUN, δρόμο υγείας και δυναμικού βαδίσματος 5.000 μ., θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς και έπαθλα για τους τρεις πρώτους νικητές/ριες.

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

6.1 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018. Στις 20 Ιουνίου, δύο ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, θα γίνονται εγγραφές μόνο στο Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, από τις 10.00 π.μ. – 10.00 μ.μ. μέχρι εξαντλήσεως του ορίου συμμετοχών.

6.2 ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

α. Με online εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.olympicdayrun.gr

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης στο fax: +302310968726 του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia ή μέσω email secretary@olympicmuseum.org.gr

γ. Αυτοπροσώπως στο Ολυμπιακό Μουσείο-Protergia, 3ης Σεπτεμβρίου & Αγίου Δημητρίου, Θεσσαλονίκη, 54638, 2310968531

6.3 ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές: Aπό μεμονωμένα άτομα. Ο αθλητικός εξοπλισμός παραλαμβάνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και με το αποδεικτικό κατάθεσης του αντιτίμου κόστους. Σε περίπτωση παραλαβής του εξοπλισμού του δρομέα από άλλο πρόσωπο, απαραίτητη είναι η επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας.

β. Ομαδικές: Άνω των 10 ατόμων. Απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, τουριστικές επιχειρήσεις και σε ανθρώπους που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Κάθε ομάδα εκπροσωπείται από αρχηγό που δηλώνεται κατά την εγγραφή και είναι υπεύθυνος για την παραλαβή του εξοπλισμού.

7. ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΚΕΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Το κόστος αγοράς του εξοπλισμού για τις ατομικές εγγραφές είναι 7,50 € ενώ για τις ομαδικές εγγραφές είναι 5€ κατά άτομο και περιλαμβάνει μετάλλιο, μπλούζα, αριθμό και ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Για την παραλαβή του εξοπλισμού απαραίτητη είναι η προσκόμιση του αποδεικτικού πληρωμής.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: Η καταβολή του ποσού για τον εξοπλισμό μπορεί να γίνει με:

α. Πληρωμή μέσω τραπεζικού λογαριασμού:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ολυμπιακό Μουσείο

IBAN: GR 47 0172 2730 0052 7304 0808 366

SWIFT: PIRBGRAA

ή EUROBANK

Ολυμπιακό Μουσείο

IBAN: GR 3402607020000180200133287

SWIFT: ERBKGRAA

β. On-line πληρωμή μέσω της ιστοσελίδας www.olympicdayrun.gr

γ. Πληρωμή με μετρητά στο Ολυμπιακό Μουσείο: 3ης Σεπτεμβρίου & Αγίου Δημητρίου, Θεσσαλονίκη

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Καθημερινές & Σάββατο 10.00-16.00

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή σας πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο αμέσως μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε ονοματεπώνυμο.

Επιστροφή Χρημάτων-Πολιτική Ακυρώσεων: Εντός διάρκειας δύο ημερών, άνευ χρέωσης

Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών εκδίδεται μόνο εφόσον ζητηθεί και απαιτείται η καταβολή πλέον ΦΠΑ 24% σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

8. ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

ΠΑΚΕΤΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: Αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός και δίπλωμα συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών

9. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ζήτημα υγείας προκύψει κατά την διάρκεια του αγώνα και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε ιατρική εξέταση. Δεν απαιτείται από τους διοργανωτές ιατρική βεβαίωση καθώς οι ενήλικες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη και υπεύθυνη δήλωση-συγκατάθεση κηδεμόνα.

10. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στην εκκίνηση και στον τερματισμό.

Τουαλέτες θα υπάρχουν στην αφετηρία εντός του Ολυμπιακού Μουσείου-Protergia καθώς και στον τερματισμό.

Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία και στον τερματισμό.

11. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.

12. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα Δρόμου είναι τα 90 λεπτά (Λήξη 21:30)

13. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του Αγώνα Δρόμου 5000 μ. έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Όλοι οι δρομείς πρέπει να φορούν τον αριθμό συμμετοχής με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν από το Κέντρο Εγγραφών. Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των χρόνων θα υπάρχουν στην εκκίνηση, στον τερματισμό και στην αναστροφή. Δρομείς χωρίς ηλεκτρονική ένδειξη δε θα κατατάσσονται.

14. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός 20 εργάσιμων ημερών στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympicdayrun.gr.

15. ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-PROTERGIA

3ης Σεπτεμβρίου & Αγίου Δημητρίου, 54638, Θεσσαλονίκη

Ημέρα & ώρες Λειτουργίας Κέντρου Εγγραφών & Παραλαβής Εξοπλισμού 20 Ιουνίου: 10.00 π.μ. – 10.00 μ.μ. μέχρι εξαντλήσεως του ορίου συμμετοχών.

 

Facebook event

 

 

 

Πηγή: https://www.karfitsa.gr/το-1ο-olympic-day-run-στη-θεσσαλονίκη-αναλυτικά-ό/