Φωτογραφία: Άγγελος Λαμπίδης

Ένα κοπάδι από μεγάλες μέδουσες εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στον Θερμαϊκό Κόλπο, στη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος που έκανε βόλτα στη Νέα Παραλία, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, είδε τις τεράστιες μέδουσες οι οποίες ήταν ορατές από τη στεριά και έσπευσε να τις απαθανατίσει. Αυτόπτες μάρτυρες μέτρησαν 5 τεράστιες τσούχτρες.

Στη φωτογραφία που ανέβασε στο facebook ο δημοσιογράφος, Άγγελος Λαμπίδης, φαίνεται μια από τις μεγάλες μέδουσες που εντυπωσίασαν σήμερα τους περαστικούς.

Φωτογραφία: Facebook/aggelos.lampidis

 

 

Έντονο είναι και φέτος το φαινόμενο των μεδουσών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των λουόμενων. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στις θάλασσες του Κορινθιακού από την επέλαση των ασπόνδυλων.

Ήδη έχει εγκριθεί η τοποθέτηση διχτυού στον κορινθιακό κολπο, για την προστασία των ακτών από τις πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια του πολλαπλασιασμού τους.

Πηγή: http://www.lifo.gr/now/greece/195221/terasties-medoyses-emfanistikan-ston-thermaiko-sti-thessaloniki με πληροφορίες από voria.gr, seleo.gr και iefimerida.gr