Θετικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα από την λειτουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, η υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τονίζοντας ότι η δημιουργία του, όχι μόνο δεν υποβάθμισε το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αλλά αντιθέτως το βοήθησε.

Στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις της με την επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού, Κατερίνα Νοτοπούλου, απάντησε ότι είναι καλές, όπως και η συνεργασία τους και είπε χαρακτηριστικά: «Είναι τόσο μικρή σε ηλικία η Κατερίνα Νοτοπούλου που είμαι σαν μαμά της».

«Η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι το αφτί και το μάτι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ενημερώνω και εγώ με αναφορές. Οι υπουργοί που έρχονται από την Αθήνα περνούν από το Γραφείο του Πρωθυπουργού και από το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, που είναι ένα εμβληματικό υφυπουργείο» είπε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά και σημείωσε, πως στην αρχή, όταν ανακοινώθηκε η δημιουργία του Γραφείου Πρωθυπουργού, ήταν λίγο «κουμπωμένη» μέχρι να δει πώς θα λειτουργήσει, αλλά τώρα πια έχει διαλυθεί και η παραμικρή επιφύλαξη.

 

 

Ιανουάριος 2015

 

Οκτώβριος 2015

 

 

 

 

Όπως είπε, αισθάνεται «τυχερή» γιατί έχει μείνει στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης περισσότερο από προκατόχους της κι αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους. Το συμπέρασμα της από αυτές τις επαφές, είναι ότι οι κάτοικοι θέλουν το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έστω και αν γνωρίζουν πως δεν έχει καθ΄ ύλην αρμοδιότητες, καθώς είναι ένα χωρικό υφυπουργείο.

Επισήμανε ότι το υφυπουργείο έχει τις ίδιες αρμοδιότητες που είχε παλιότερα και το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και σήμερα έχει στο ταμείο του το ποσό των 6.000.000 ευρώ για να το διαθέσει σε επενδύσεις.

Σε περίπτωση ανασχηματισμού της κυβέρνησης, η κ. Κόλλια-Τσαρουχά είπε ότι δεν θα την πειράξει να παραμείνει στην ίδια θέση, καθώς την εκφράζει απόλυτα ο πατριωτικός και εθνικός χαρακτήρας του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, αλλά θα ήθελε να δοκιμαστεί και σε κάποιο άλλο υπουργείο.

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ