Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις διαδραματίστηκαν στην Ημαθία, όπου ζούσε ο κατηγορούμενος μαζί με την τότε σύντροφο του και τα τρία ανήλικα παιδιά της. Το κατηγορητήριο περιγράφει δύο περιπτώσεις βιασμού: η πρώτη την άνοιξη του 2011, όταν το θύμα, το μεγαλύτερο από τα τρία αδέλφια ήταν 9 ετών και η δεύτερη το καλοκαίρι του 2013, όταν ήταν 11 ετών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν τα επόμενα χρόνια, τα ανήλικα βρέθηκαν υπό την φροντίδα δομής για κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά, κατόπιν σχετικών καταγγελιών. Εκεί, η παθούσα βρήκε το θάρρος και περιέγραψε λεπτομερώς στους κοινωνικούς λειτουργούς τα όσα είχε βιώσει.

Ο 43χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες.

Ασελγούσε στην 14χρονη κόρη των φίλων του

Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 6 ετών σε 44χρονο που κάθισε στο εδώλιο για αποπλάνηση ενός 14χρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος, που εργαζόταν ως υπεύθυνος σε καφέ και ως παραγωγός σε ιντερνετικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους γονείς της ανήλικης.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, έκανε διάφορα δωράκια στην 14χρονη, όπως κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή, συνδρομή σε γυμναστήριο, ρούχα και την πήγαινε βόλτα με το αυτοκίνητο του, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις.

Η δράση του αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2015, όταν ύστερα από εκδρομή του 44χρονου με την ανήλικη στην παραλία της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, λουόμενοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά κι αμέσως έκαναν καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο άνδρας, όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, έπαιρνε συχνά την ανήλικη σε βόλτες με το αυτοκίνητό του πηγαίνοντας περιπάτους στο θέατρο Δάσους, ενώ την έφερνε μαζί του και στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού όπου εργαζόταν ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος, που αρνήθηκε τις σε βάρος του πράξεις, πριν από έναν χρόνο καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών από δικαστήριο της Θεσσαλονίκης για έτερη υπόθεση αποπλάνησης μιας 6χρονης, κόρης φιλικής οικογένειας, πράξη η οποία τελέστηκε στο Κιλκίς καθώς και για κατοχή πορνογραφικού υλικού που απεικόνιζε μια 17χρονη από την Καβάλα, η οποία έπασχε από νοητική στέρηση.

Μετά και τη νέα του καταδίκη επέστρεψε στις φυλακές.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ