Σε αλλαγές στο σχήμα διοίκησης προχώρησε την Πέμπτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μετά την παραίτηση της Λίνας Λιάκου από την αντιδημαρχία Αστικής Ανθεκτικότητας. Με απόφαση δημάρχου το χαρτοφυλάκιο της παραιτηθείσας Λίνας Λιάκου, αναλαμβάνει ο Γιώργος Δημαρέλος, ο οποίος θα κληθεί να διαχειριστεί δύο μεγάλα ζητήματα, αυτό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στην καρέκλα του αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού, την οποία αφήνει ο Γιώργος Δημαρέλος, θα κάθεται πλέον ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. Είναι η πρώτη φορά που ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης αναλαμβάνει θέση αντιδημάρχου.

Ο κ. Μπαρμπουνάκης έχει γνώση του αντικειμένου που αναλαμβάνει καθώς στο παρελθόν είχε διατελέσει εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβάλλει την παραίτησή του από τη σημερινή του θέση ως πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας η Λίνα Λιάκου, η οποία  θα αναλάβει τη θέση της Περιφερειακής Διευθύντριας για την Ευρώπη και Μέση Ανατολή στον οργανισμό των «100 Ανθεκτικών Πόλεων» (“100 Resilient Cities”), με έδρα το Λονδίνο. Η θέση που αναλαμβάνει προκάλεσε μπαράζ αρνητικών σχολίων τόσο από την παράταξη της όσο και από την αντιπολίτευση.

Οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης παραμένουν ως έχουν, δηλαδή:

– Αθανάσιος Παππάς: αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος,
– Πέτρος Λεκάκης: αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης,
– Έλλη Χρυσίδου: αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών,
– Σπύρος Πέγκας: αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων,
– Άννα Αγγελίδου: αντιδήμαρχος Οικονομικών,
– Νίκος Φωτίου: αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στις σκέψεις του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, είναι πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ (TV100- FM100) να αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική απόφαση, όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

 

 

 

 

Πηγή: http://voria.gr/article/o-mparmpounakis-neos-antidimarchos-tou-mpoutari-se-nea-thesi-o-dimarelos