Μια ομάδα νέων ανθρώπων, με έμπνευση και δημιουργικότητα φέρνουν μια φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα της στασιμότητας που τυλίγει τα τελευταία χρόνια την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για τα… «δελφίνια» στη δυτική Θεσσαλονίκη την ομάδα designer Dolphins Communication Design, που απέσπασε το δεύτερο βραβείο στα διεθνή βραβεία Pentawards που αποτελούν τον σημαντικότερο παγκόσμιο διαγωνισμό για συσκευασίες προϊόντων.

Η διάκριση αφορά την κατηγορία προϊόντων βρεφικής περιποίησης, καθώς η ομάδα των Designer από τη Θεσσαλονίκη σχεδίασε εξ ολοκλήρου τη σειρά βρεφικών προϊόντων της ελληνικής εταιρείας Agnotis.

 

 

 

 

 

Όπως εξηγεί ο Βασίλης Παπαδόπουλος στην Thessnews, ένας εκ των ιδρυτών της Dolphins Communication Design, «η συγκεκριμένη διάκριση ήταν πολύ σημαντική για εμάς, καθώς είμαστε μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη που πήρε ένα βραβείο σε έναν διαγωνισμό όπου συμμετέχουν κάθε χρόνο designer που έχουν σχεδιάσει συσκευασίες προϊόντων παγκόσμιων κολοσσών όπως η Coca Cola ή η Heineken».

Τα Pentawards αποτελούν μαζί με τα Dieline τα κορυφαία βραβεία για σχεδιαστές συσκευασιών προϊόντων. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η δική τους εταιρεία απέσπασε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία προϊόντων βρεφικής περιποίησης.

 

 

 

Η έμπνευση του σχεδιασμού

Πριν τα συγκεκριμένα σχέδια συσκευασιών προϊόντων οδηγήσουν την κριτική επιτροπή των Pentawards να τα βραβεύσουν η ομάδα της Dolphins Communication σύμφωνα με τον Βασίλη Παπαδόπουλο υπήρξε μια προεργασία που βασίστηκε στην πρωτοτυπία, αλλά και την ελευθερία κινήσεων που τους έδωσε η συγκεκριμένη εταιρεία.

«Μας δόθηκε το ελεύθερο να σχεδιάσουμε από το industrial κομμάτι που είναι ο σχεδιασμός του μπουκαλιού, μέχρι πως θα είναι η μακέτα του μπουκαλιού, το λογότυπο τα συστατικά κτλ.», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος.

 

 

Silver Pentaward 2017 – Food – Dolphins / communication design

 

 

Η σειρά αποτελούνταν από τέσσερα προϊόντα, βρεφικό αφρόλουτρο, κρέμα συγκάματος, γαλάκτωμα και σφουγγαράκι. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο εκ των ιδρυτών της Dolphins, «Τα προϊόντα ήταν εμπνευσμένα από τα βρεφικά παιδικά παιχνίδια αφής. Αξιοσημείωτο είναι ότι η κατασκευή τους έγινε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

 

 

Η εταιρεία

 

Η Dolphins Communication Design ιδρύθηκε το 1997 από τους Θανάση Τσαμπούκα και Βασίλη Παπαδόπουλο με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η υπόλοιπη ομάδα αποτελείται από τους desginer Χαρά Νίκα, Κωνσταντίνο Παυλίδη και Γιώργο Ματσιά.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται όλα αυτά τα χρόνια στο σχεδιασμό συσκευασιών προϊόντων αποσπώντας όλα αυτά τα χρόνια εγχώριες αλλά και διεθνείς διακρίσεις, με αποκορύφωμα φυσικά τη δεύτερη θέση στα Pentawards που διεξήχθησαν στη Βαρκελώνη.

Στόχος της εταιρείας είναι να δίνει μέσω των συσκευασιών που σχεδιάζει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα στα προϊόντα που αναλαμβάνει έτσι ώστε να λύσει οποιαδήποτε επικοινωνιακά ζητήματα για ένα brand που ετοιμάζεται να προωθηθεί στην αγορά.

 

 

 

 

Πηγή: http://www.thessnews.gr/article/55506/oi-thessalonikeis-schediastes-syskeyasion-me-pagkosmio-brabeio-foto