Στην εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου απαντά ο Γιάννης Μπουτάρης, δηλώνοντας «βέβαιος ότι σε επόμενα στάδια η Δικαιοσύνη θα θέσει την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις».

Ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μέσω γραπτής του δήλωσης, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», σύμφωνα με το οποίο η αντιεισαγγελέας Ειρήνη Χρυσογιάννη ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου κατηγορούμενα για κακουργηματική «απιστία από κοινού» σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.

«Διετέλεσα πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου από τον Αύγουστο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2013. Αποδέχτηκα την τιμητική αυτή θέση παράλληλα με τα καθήκοντα μου ως δημάρχου Θεσσαλονίκης σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία διακυβευόταν ακόμα και η δυνατότητα πραγματοποίησης των δύο Φεστιβάλ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Προσθέτει δε πως «η υπόθεση για τις αμοιβές του Δημήτρη Εϊπίδη αφορά σε απόφαση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, η οποία εφαρμόστηκε και μετά το πέρας της δικής μου θητείας και ουδέποτε τέθηκε υπό αμφισβήτηση από τις υπηρεσίες του Φεστιβάλ, από το εποπτεύον Υπουργείο Πολιτισμού και από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Είμαι βέβαιος ότι σε επόμενα στάδια η Δικαιοσύνη θα θέσει την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Άλλωστε, σε επιμέρους πτυχή της ίδιας υπόθεσης, η Δικαιοσύνη έχει ήδη αποφανθεί ότι δεν υπήρξε κάτι αξιόποινο».

 

 

 

 

Πηγή: https://www.in.gr/2018/10/04/greece/mpoutaris-gia-festival-kinimatografou-dikaiosyni-tha-thesei-tin-ypothesi-stis-pragmatikes-tis-diastaseis/