Δώδεκα ομάδες φοιτητών από κορυφαία Πανεπιστήμια της χώρας με πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες για start-up εταιρείες προκρίθηκαν στον τελικό και διαγωνίζονται την Παρασκευή25 Μαίου 2018, στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece με την ευγενική συμμετοχή της MetLife.

Ο διαγωνισμός φιλοξενείται για τρίτη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, κτίριο «ΘΕΑΤΡΟΝ», αίθουσα «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ», Πειραιώς 254, Ταύρος, Αθήνα. Oι παρουσιάσεις των 12 ομάδων θα ξεκινήσουν στις 14.30 και οι βραβεύσεις θα γίνουν στις 16.30.

Η ομάδα που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο θα παραλάβει ειδικό έπαινο για την υλοποίηση της ιδέας της και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe «Εnterprise Challenge 2018» που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25-27 Ιουνίου 2018.

Την άλλη Παρασκευή 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο μαθητικός διαγωνισμός «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2018», παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κύριου Προκόπιου Παυλόπουλου, του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υφυπουργού Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη (παρουσιάσεις ομάδων 13:00 – Επίσημη τελετή βραβεύσεων, προσέλευση έως 14:40, έναρξη ακριβώς 15:00).

Οι Έλληνες φοιτητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up» του Junior Achievement Europe που διδάσκεται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15,000 φοιτητών. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα προσφέρει στα Πανεπιστήμια το ΣΕΝ/JA Greece σε συνεργασία με διακεκριμένους καθηγητές και την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων από την ασφαλιστική εταιρία MetLife.

Καινοτομία στις φετινές συμμετοχές ήταν η δυνατότητα που είχαν φοιτητές από διαφρορετικά Πανεπιστήμια να συνεργαστούν και να καταθέσουν ιδέες για τη δημιουργία της δικής τους start-up εταιρείας με έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίες, διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

Μετά από επιλογή των επιχειρηματικών ιδεών που κατατέθηκαν, οι 12 καλύτερες ιδέες ανήκουν σε ομάδες φοιτητών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμπραξη φοιτητών από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και σύμπραξη φοιτητών του Συλλόγου Αποφοίτων (Alumni) του ΣΕΝ / JA Greece.

Το ΣΕΝ/JA Greece είναι μέλος του παγκόσμιου, μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας -από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο- σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

Πηγή: http://www.voria.gr/article/tin-paraskevi-o-diagonismos-epichirimatikotitas-ja-start-up