Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης που είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον Δήμο Παύλου Μελά, αλλά και ευρύτερα, αφού στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν μόνο 10 Βοτανικοί Κήποι (ολοκληρωμένοι), περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή 1.000 και πλέον φυτών. Είναι ένας αστικός Βοτανικός Κήπος πέντε στρεμμάτων, μια όαση πρασίνου μέσα στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό, που επιτελεί κυρίως εκπαιδευτικό έργο. Στα 14 χρόνια λειτουργίας του, έχουν ξεναγηθεί πάνω από 60.000 μαθητές, περιβαλλοντικές ομάδες, σύλλογοι και άτομα κάθε ηλικίας, αποκομίζοντας βασικές γνώσεις για τον κόσμο των φυτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουνίου του 2002. Η δημιουργία είχε ξεκινήσει το 1996. Χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Δήμου και υλοποιήθηκε από το τμήμα πρασίνου και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Βρίσκεται σε ένα χώρο 5 στρεμμάτων στην περιοχή Άνω Ηλιούπολης της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης και περικλείεται από τις οδούς Κ. Κωνσταντινίδη – Ολύμπου – Περικλέους. Η συνολική περιοχή έκτασης 27 στρεμμάτων ήταν παλιά το ρέμα Περικλέους, παραπόταμος του Δενδροποτάμου και μετατράπηκε σε άξονα πρασίνου. Εκεί κατασκευάστηκαν παιδικές χαρές, γήπεδα, αναψυκτήριο, αμφιθέατρο που αποτελούν βοηθητικούς χώρους του Βοτανικού Κήπου.

 

 

 

Μια ξεχωριστή εμπειρία σε όσα ζευγάρια επιθυμούν να πραγματοποιήσουν πολιτικό γάμο, προτείνει ο Δήμος Παύλου Μελά, με το Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, ο οποίος προσφέρεται και για γαμήλιες τελετές.

Η Δημοτική Αρχή, υποδεικνύει τη χρήση ενός καλαίσθητου χώρου, δείγμα αστικού πρασίνου μέσα στον πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό. Ο Βοτανικός Κήπος διαθέτει την κατάλληλη υποδομή για μία ρομαντική τελετή, αρμόζουσα στην πιο ευτυχισμένη στιγμή ενός ζευγαριού. Δεκάδες δέντρα, αρωματικοί θάμνοι και πολύχρωμα άνθη, υπόσχονται έναν μοναδικό γάμο, ξεχωριστό από τα καθιερωμένα.

 

 

 

 

Στον κήπο το ζευγάρι μπορεί να επιμεληθεί το στολισμό ανθοστηλών και τη διακόσμηση του χώρου. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα catering και φωτογράφησης μετά την τελετή.

Οι νεόνυμφοι δεν έχουν παρά να υποβάλλουν αίτημα προς το Δήμο Παύλου Μελά για την τέλεση του πολιτικού τους γάμου στο Βοτανικό Κήπο, καταβάλλοντας το σχετικό αντίτιμο.

 

 

 

 

Διεύθυνση – Πρόσβαση

Ο Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στη διεύθυνση Οδός Περικλέους 9Α Σταυρούπολη Τ.Κ. 56431Θεσσαλονίκη

-κατεβαίνοντας από περιφερειακή την οδό Μακρυγιάννη στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας κατευθυνόμαστε δεξιά στο πάρκο Σόλωνος
-από την Καραολή & Δημητρίου επιλέγουμε την Κ. Κωνσταντινίδη (οδός πάνω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου) και οδηγούμαστε στο Βοτανικό Κήπο.

Με το λεωφορείο και με τη γραμμή 34 (Άνω Ηλιούπολη – Αριστοτέλους) του ΟΑΣΘ και στη στάση με το όνομα «Βοτανικός Κήπος».

Επικοινωνία

Tηλ. 2310600717 // 2313 302987και 6946502434
Fax: 2310607121και 2313302320
Email: botanic.gard@pavlosmelas.gr
Υπεύθυνη Βοτανικού Κήπου: Φάνια Περσάκη (Γεωπόνος – Αρχιτέκτων Τοπίου)

 

 

 

 

Πηγές: pavlosmelas.gr/index.php/2015-01-02-08-22-46/topmenu-1454/10272-votanikos-kipos-stavroypolis-dimou-paylou-mela-ergasies-anavathmisis-ploysio-ekpaideftiko-ergo-kai-symmetoxi-se-perivallontikes-draseis-entos-kai-ektos-dimou και www.thestival.gr/lifestyle/item/186310-tzeni-mpalatsinou-ti-eixe-dilosei-gia-to-xorismo-sxedon-ena-xrono-prin