Ένας διαφορετικός αγώνας δρόμου με μήνυμα «Τρέχω για τα στρατόπεδα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Μαϊου, από τους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για πέντε διαδρομές, που έχουν στόχο να «ενώσουν» τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου.

 

agonasdromou2017afisaprosx

 

Οι διοικήσεις των δύο δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης ανέλαβαν προηγουμένως ενημερωτικές συναντήσεις με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, Αμπελοκήπων, Μενεμένης, με αθλητικούς, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους, στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διοργάνωση.

Στόχος των διοργανωτών, πέρα από το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού, είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών για την ανάκτηση του δημόσιου χώρου από την κοινωνία, την απόδοση και αξιοποίηση όλων των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και αναψυχής.

 

 

 

Ο Αγώνας διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και περιλαμβάνει πέντε συνολικά αγωνίσματα: Διαδρομή 10 χλμ που θα ενώνει τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου (ώρα έναρξης 11.00), καθώς και διαδρομές 5χλμ, 2 χλμ, δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (ώρα έναρξης 11.30) που θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου.

 

δήμος

 

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ανέφερε μεταξύ άλλων «Το δρομικό κίνημα δυναμώνει σε όλη την Ελλάδα, το ίδιο συμβαίνει και στην περιοχή μας και αποδείχτηκε με τους δύο απόλυτα πετυχημένους Αγώνες Δρόμου, το Μάιο του 2015 και τον ίδιο μήνα του 2016, οπότε και συνεργαστήκαμε οι δύο Δήμοι σε ένα εγχείρημα που αγκαλιάστηκε από εσάς όλους και τις πολυπληθείς ομάδες σας, αλλά και από μεμονωμένους μικρούς και μεγάλους δρομείς. Η ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή δρομέων, από χρόνο σε χρόνο, αποδεικνύει ότι ο Αγώνας αυτός δεν αφορά απλώς τους Δήμους μας, αλλά και την ευρύτερη Θεσσαλονίκη. Σημεία αναφοράς στις διαδρομές πέρυσι όπως και φέτος τα τρία ανενεργά στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου. Έτσι πέρα από την προβολή της σωματικής άσκησης ως μια αναγκαιότητα, ως ένα ενδεδειγμένο τρόπο ζωής, ειδικά για όλους εμάς που ζούμε στα αστικά κέντρα, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι τα στρατόπεδα σε όλη την ελληνική επικράτεια, ανήκουν στους πολίτες, στην τοπική κοινωνία και μπορούν να αξιοποιηθούν ως ελεύθεροι χώροι πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής».

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η πρόσφατη απόδοση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, στο Δήμο και στους πολίτες, είναι η αρχή και η μεγάλη ευκαιρία να επαναληφθεί το γεγονός σε όλα τα στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων της ελληνικής επικράτειας.

 

 

ran

 

 

 

Οι εγγραφές για τον Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαϊου 2017, ξεκίνησαν την Τρίτη 18 Απριλίου 2017. Τον Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα» διοργανώνουν ο Δήμος Παύλου Μελά και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή. Κοινωνικός εταίρος είναι η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Παύλου Μελά.

Τόπος διεξαγωγής:

Αφετηρία 10χλμ: πρώην στρατόπεδο  Μεγάλου Αλεξάνδρου (αύλειος χώρος Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου) – 11.00

Τερματισμός: πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

Αφετηρία 5χλμ-2χλμ-2χλμ Δυναμικού Βαδίσματος & 2χλμ ΑΜΕΑ: πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (αύλειος χώρος Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας) – 11.30

Τερματισμός: πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν
  • Οι Αγώνες 10χλμ και 5 χλμ θα διεξαχθούν με ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • Ημερομηνία έναρξης εγγραφών ορίστηκε η Τρίτη 18-4-2017
  • Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι την 18-5-2017

 

marathon

 

 

ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

α. Με on line εγγραφή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: athlitismos@pavlosmelas.gr, athletics@ampelokipi-menemeni.gr

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης στα fax: 2313 302837 & 2310 725076

γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:

  • Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Σταυρούπολη, Λαγκαδά 221, 3ος όροφος, Τμήμα Αθλητισμού, ώρες 9.00πμ -14.00, τηλ: 2313 302961, 960
  • Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Γραφείο Αθλητισμού, ώρες 9.00πμ – 14.00, τηλ: 2310 725775
  • Πρώην Δημαρχείο Πολίχνης, Θ. Καρυπίδη 2, Ισόγειο, Τμήμα Αιτημάτων, ώρες 08.00 – 14.00, τηλ: 2313 302363,
  • Πρώην Δημαρχείο Ευκαρπίας, Εθν. Αντίστασης 24, 2ος όροφος, Τμήμα Αιτημάτων, ώρες 08.00 -14.00, 2313 502106

δ. την ημέρα του αγώνα για περιορισμένο αριθμό ατόμων έως τις 9:00 πμ.

 

 

ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και

β. Ομαδικές (από 4 άτομα και πάνω), που απευθύνονται σε οικογένειες, σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, εταιρείες, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, αλλά και απλές παρέες που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Τμήμα Αθλητισμού, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, 2313 302-961 , 960

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Γραφείο Αθλητισμού, 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι, 2310725775

 

 

 

 

 

Πηγή: parallaximag.gr/agenda/events/trexe-gia-ta-stratopeda