Να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού ενόψει της συγκέντρωσης της 14ης Δεκεμβρίου, στο Παλέ ντε Σπορ, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης η οποία συνεδρίασε χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σκουρλέτης είπε πως το κόμμα δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτήν τη συγκέντρωση επιδιώκοντας τρεις στόχους:

– Ο πρώτος είναι να αποτελέσει το έναυσμα για τη συγκρότηση εντός αντιφασιστικού μετώπου στη Θεσσαλονίκη, μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο δημαρχείο και την έκφραση της συμπαράστασης του προς τον Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση λίγες μέρες νωρίτερα από ακραία στοιχεία.

– Ο δεύτερος στόχος είναι η συγκέντρωση να τονώσει τη δυναμική του κυβερνώντος κόμματος στην Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει δεχθεί πλήγμα εξ αιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα, με την ομιλία του ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να υπογραμμίσει τη βούληση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας, εφόσον η ΠΓΔΜ ολοκληρώσει προηγουμένως τις συνταγματικές αλλαγές.

– Ο τρίτος στόχος, ο οποίος συνδέεται ασφαλώς με τον δεύτερο, είναι η ενίσχυση της υποψηφιότητας της Κατερίνας Νοτοπούλου για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας προς τα στελέχη της Ν.Ε. ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, όσα είχε πει νωρίτερα, το μεσημέρι, στη συνέντευξη Τύπου. Τόνισε πως η κ. Νοτοπούλου είναι πλέον ένα γνωστό πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη και μπορεί να εγγυηθεί την συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης. Υπογράμμισε ότι η υφυπουργός «γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. Έχει δυναμισμό, είναι ένα καθαρό και φρέσκο πρόσωπο, και είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη».

Όσον αφορά στις περιφερειακές εκλογές, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως έχουν κλείσει όλες οι υποψηφιότητες, πλην της Κεντρικής Μακεδονίας για την οποία αναζητούνται ευρύτερες συναινέσεις με όμορες πολιτικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο, να πει κάτι περισσότερο.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.voria.gr/article/i-tris-stochi-tou-siriza-gia-tin-omilia-tsipra-sto-pale