Η συμφωνία του κράτους και της εκκλησίας που «σφραγίστηκε» χθες με τo κοινό ανακοινωθέν των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και Ιερώνυμου φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα για τις προσλήψεις στο δημόσιο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr μία διάσταση στο Σύμφωνο του Κράτους με την Εκκλησία είναι το γεγονός ότι ανοίγει και ο δρόμος για χιλιάδες προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μάλιστα με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έως το 2019, η αναλογία σε σχέση με τις αποχωρήσεις θα διαμορφωθεί στο 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσουν να γίνουν συνολικά 10.000 προσλήψεις στο δημόσιο.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνουν προσλήψεις σε γιατρούς, καθηγητές και δασκάλους, ενώ το ποσό που θα δίνει το δημόσιο στην Εκκλησία για να πληρώνει τους παπάδες θα προέρχεται από το νέο Ταμείο που θα αξιοποιεί την περιουσία της Εκκλησίας.

 

Τζανακόπουλος: 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μετά τη συμφωνία με Εκκλησία / «Θα καλυφθούν ανάγκες του κοινωνικού κράτους»

Τζανακόπουλος: 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μετά τη συμφωνία με Εκκλησία

 

«Με τη συμφωνία απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφορικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

«Αυτό δίνει δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να τις συμπληρώσουμε με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων για να καλυφθούν ανάγκες του κοινωνικού κράτους, γιατρούς, δασκάλους κλπ», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσαν χθες την πρόθεση τους να προτείνουν μια ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, η οποία θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό των σχέσεων μεταξύ τους», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Τζανακόπουλος.

 

 

 

 

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/ (1, 2)