Οι Λέσχες Ανάγνωσης του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης θα ενωθούν σε μια μεγάλη εκδήλωση: Η Διεύθυνση Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει Λογοτεχνική βραδιά την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στις 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για «Ποιος σκότωσε το θεό του έρωτα;»

 

 

Το βιβλίο που θα σχολιαστεί είναι: «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ;» του Δημήτρη Τζουβάλη και της Αρσινόης Σερμιντζέλη

 

 

 

 

Περίληψη

Ξέρεις τι θα πει άντρας; Από τον πατέρα σου ανακάλυψαν τη λέξη. Τρεις μυρουδιές αναστατώνουν τον άντρα. Η μυρουδιά της γυναίκας, η μυρουδιά της ψημένης σάρκας και η μυρουδιά του χρήματος. Και μια τέταρτη που περικλείει και τις τρεις πρώτες. Η μυρουδιά της εξουσίας. Τον Μάρκο τον λένε θεό του έρωτα, ή χάριν συντομίας απλά Θεό. Θεός του έρωτα, γιατί καμιά γυναίκα δεν μπορεί ν’ αντισταθεί στη γοητεία του. Θεός, γιατί οι άντρες τον βρίζουν, όπως κάθε θεό και άγιο που δεν τα φέρνει καταπώς επιθυμούνε. Θεός γιατί έχει το προνόμιο ν’ αποφασίζει ποια γυναίκα θα ζήσει πρόσκαιρα στον παράδεισο κοντά του, ή στην κόλαση χωρίς να πάρει γεύση ευτυχίας στην αγκαλιά του, ή ακόμα χειρότερα θα εκδιωχτεί από τον κήπο, αφού δοκίμασε και εθίστηκε στα πανύγλυκα φρούτα του.

 

 

Βιογραφικό Δημήτρη Τζουβάλη

Ο Δημήτρης Τζουβάλης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου τον Μάρτιο του 1946.Βασική εκπαίδευση στην Κατούνα, Γαλαξείδι, Αμφιλοχία, Αστακό και Αγρίνιο. Σπούδασε μαθηματικά, πληροφορική και ρομποτική στην Ουψάλα Σουηδίας. Ίδρυσε μαζί με άλλους τα λογοτεχνικά περιοδικά Σύνθεση και Εμβόλιμον. Γράφει ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα και θέατρο.

 

ΣΕΡΜΙΝΤΖΕΛΗ ΤΖΟΥΒΑΛΗ ΑΡΣΙΝΟΗ

 

Αρσινόη Σερμιντζέλη

Η Αρσινόη Σερμιντζέλη γεννήθηκε το Μάρτιο του 1950 στο Αγγελόκαστρο  και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, στα σχολεία του οποίου έμαθε γράμματα. Σπούδασε μαθηματικά, στατιστική και πληροφορική στο πανεπιστήμιο της Ουψάλα Σουηδίας. Παρακολούθησε επίσης και μαθήματα κοινωνιολογίας.
Από το 1980 μέχρι και το θάνατό της έζησε στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Μαζί με άλλους λογοτέχνες ίδρυσαν το περιοδικό Εμβόλιμον, εγχειρίδιο λόγου, τέχνης και λοιπής φαντασίας. Έγραψε διηγήματα και μυθιστορήματα. Απεβίωσε το Δεκέμβριο του 2007 σε ηλικία 57 ετών.

 

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

η Όλγα Νικολαϊδου δημοσιογράφος – ηθοποιόςΣχετική εικόνα

 

η Ιφιγένεια Παραστατίδου δικηγόρος, Γραμματέας του Ελληνικού Tμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και μέλος της EΛΒΕ

 

 

και ο συγγραφέας του βιβλίου Δημήτρης Τζουβάλης.

 

 

Συντονίστρια της εκδήλωσης: η Ευαγγελία Κατρινάκη, βιβλιοθηκονόμος.

 

 

 

Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης (Aίθουσα εκδηλώσεων, B’ όροφος)

Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 27 ΤΚ.54621

Τηλ. 2313318593

 

Tετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 στις 20.00

Είσοδος ελεύθερη