Η Χ.Α.Ν.Θ. για δέκατη ένατη χρονιά ξεκινάει τα θεατρικά της εργαστήρια με καλλιτεχνική διεύθυνση της Δέσποινας Σαρόγλου.

Έχοντας πάντα στη φιλοσοφία της ότι η Τέχνη είναι αναγκαιότητα και απαντά σε όλες τις διαχρονικές ανάγκες του ανθρώπου στα θεατρικά εργαστήρια μας προσπαθούμε πάντα να υπερκαλύψουμε την ανάγκη για έκφραση, δημιουργία και επικοινωνία. Η ενασχόληση με το Θέατρο είναι ζήτημα υπαρξιακό.

«Είναι η φωνή μας, ο τρόπος να δηλώσουμε την παρουσία μας στον κόσμο. Με εργαλείο την θεατρική πράξη αποτυπώνουμε την ταυτότητα μας, τις ιδέες, τα συναισθήματα μας στο καλλιτεχνικό μας έργο.

»Στόχος είναι να ανοίξει στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες ένα παράθυρο στον κόσμο διαφορετικό από κείνα της τηλεόρασης και του υπολογιστή και αυτό να επιτευχθεί μέσα από τον μαγικό κόσμο του Θεάτρου».

Οι θεατρικές ομάδες της Χ.Α.Ν.Θ., φέρνουν σε επαφή παιδιά και ενήλικες, με την τέχνη του Θεάτρου, την έκφραση, την δημιουργικότητα, την συνεργασία, φτιάχνοντας παραστάσεις με ευθύνη, γνώση και πολύ αγάπη.

Οι ομάδες συνεργάζονται όλα αυτά τα χρόνια με πολύ αξιόλογους συνεργάτες (ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, τεχνικούς, χορογράφους) που συμβάλουν σημαντικά με το ταλέντο τους ώστε τα ταξίδια μας και οι προορισμοί να είναι σπουδαίες εμπειρίες για όλους μας καθώς στο τέλος της χρονιάς παρουσιάζουμε σε κάποιο Θέατρο της πόλης τη δουλειά μιας ολόκληρης χρονιάς.

Αν θέλετε λοιπόν να διασκεδάσετε, να εκφραστείτε, να δημιουργήσετε, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να μάθετε την πολύπλευρη τέχνη του θεάτρου, να ζήσετε την μοναδική εμπειρία της σκηνής, να γίνετε μέλη μιας ομάδας, η Χ.Α.Ν.Θ. σας περιμένει.

Φέτος τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν με νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, σε ανακαινισμένους χώρους  και καινούρια καλλιτεχνική ομάδα.

ΤΜΗΜΑΤΑ

Εργαστήρι προσχολικής ηλικίας: Παιδιά προνήπια – νήπια
Εργαστήρι παιδικό: Παιδιά Δημοτικού
Εργαστήρι εφήβων: Τρία τμήματα Γυμνάσιο-Λύκειο
Εργαστήρι ενηλίκων: Τέσσερα τμήματα. Τρία απογευματινά και ένα πρωινό.
Εργαστήρι για ηλικίες άνω των 70 ετών. Πρωινό τμήμα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Υποκριτικής
Χορού-κίνησης
Αυτοσχεδιασμών
Θεατρικών εκφραστικών Παιχνιδιών
Ορθοφωνίας και θεατρικού τραγουδιού
ανάλυση – κατανόηση κειμένων .
Καλλιτεχνική διεύθυνση : Δέσποινα Σαρόγλου

Οι εγγραφές ξεκίνησαν
Πληροφορίες-Εγγραφές στη Χ.Α.Ν.Θ.: 231 600 1000 (εσωτ. 0832)
και στο email. Education3@ymca.gr.
Κινητό : 6942669630

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.voria.gr/article/xekinoun-ta-theatrika-ergastiria-tis-chanth-gia-19-chronia