Η εφηβεία στον άνθρωπο είναι μια περίοδος βιοσωματικών αλλαγών και ραγδαίων εξελίξεων σε νοητικό και σεξουαλικό επίπεδο. Έρχεται στον άνθρωπο ως μια “δεύτερη γέννηση” και βλέπει το σώμα του να αλλάζει και να ξυπνά. Οι αλλαγές σε σχέση με το σώμα επηρεάζουν και τις αλλαγές στη συμπεριφορά με τους άλλους και στον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται.

 

Φωτογραφία του χρήστη Minus plus.

 

Φωτογραφία του χρήστη Minus plus.

Στο έργο παρακολουθούμε μια παρέα εφήβων ενός γυμνασίου, να έρχεται αντιμέτωπη με την καταπίεση των μεγαλύτερων και με την ανάγκη τους για την σεξουαλική αναζήτηση. Οι συζητήσεις των νέων είναι περίπλοκες και ρέπουν σε κάτι το υπαρξιακό, δεν παύουν να είναι ειλικρινείς και να προκύπτουν μέσα από μια εσωτερική διαμάχη ανάμεσα στην απαγόρευση και την ελευθερία. Τα ερωτήματα για τη ζωή και τον έρωτα δημιουργούν βίαιες καταστάσεις και, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, τα παιδιά αντιδρούν και με τον δικό τους τρόπο επαναστατούν.

 


Η αγάπη, ο έρωτας, το σεξ, η φιλία, η βία, η αμφισβήτηση είναι έννοιες που μπλέκονται μεταξύ τους, οδηγώντας τους ήρωες της ιστορίας σε ένα αδιέξοδο. 


Έξι ηθοποιοί επί σκηνής και είκοσι χαρακτήρες, προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες ερμηνεύοντας και μεταφέροντας την αίσθηση του έργου: αυτήν την αίσθηση του αυθόρμητου, της ανακάλυψης και της αφύπνισης.

 

 

 

Σκηνοθεσία- Mουσική επιμέλεια: Πέτρος Παπαζήσης
Διασκευή: Minus+
Σκηνική- ενδυματολογική επιμέλεια: Minus+
Φωτογραφίες: Άννα Χατζηδημητρίου
Σχεδιασμός λογότυπου: Βαγγέλης Δημόπουλος
Ηθοποιοί:
Μαρία Μπακαλούδη , Νικολέτα Μπαμπάτσικου , Αχιλλεία Παπαϊωάννου, Πάνος Σιδεράς, Εύα Στρουμπή , Δημήτρης Τζιαμπάσης
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά

 

Φωτογραφία του χρήστη Minus plus.

 

 

Ημερομηνίες Παραστάσεων:
Τρίτη 20 Φεβρουαρίου,
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου,
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 21:30
στον Πολυχώρο “ΕΝΩ” (Ερμού 11, τ
ηλ. 231 025 7637)

 

Είσοδος: 8 ευρώ κανονικό
και 5 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων,ατέλειες)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6974374755

Facebook event

 

Φωτογραφία του χρήστη Minus plus.

 

Η ομάδα Minus+ (MinusPlus):
Με κοινή συνιστώσα το Δ.Ι.Ε.Κ. Υποκριτικής που εδρεύει στο Δήμο Θέρμης, έξι νέοι άνθρωποι με περιέργεια και προβληματισμούς αλλά και αγάπη για αυτόν τον χώρο, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια θεατρική ομάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη. Οι Minus+ ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα το καλοκαίρι του 2017 .Oι επιλογές των έργων είναι συλλογικές και συνειδητές, μιας και οι θεματικές των έργων θα πρέπει να αφορούν πλήρως την ομάδα. Η φιλοσοφία των Minus+ βασίζεται στην συν-δημιουργία και στόχος της είναι βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, η δομή της να είναι τέτοια ώστε να ευνοεί την επί ίσοις όροις συνεργασία των μελών στα θεατρικά πλαίσια που θα επεξεργάζεται. Πρώτο της έργο είναι το “Ξύπνημα” βασισμένο στο θεατρικό έργο Το ξύπνημα της άνοιξης του Φ. Βέντεκιντ. Ευελπιστούν πως έρχονται και επόμενα.