Η Αίθουσα Τέχνης METAMOPFOSIS θα παρουσιάσει το νέο κύκλο δουλειάς του Ιωάννη Μουχασίρη με τίτλοReworks, ο οποίος συνιστά μια αναδρομική ματιά στο λεξιλόγιο του καλλιτέχνη, έτσι όπως αυτό εξελίσσεται στο χρόνο, και αποτελείται από έργα και θέματα τα οποία ο ζωγράφος επαναπραγματεύεται με στόχο την αποτύπωση της προσωπικής του διαδρομής. 
Το παιγνίδι ως πηγή δημιουργίας προσφέρει τη θεματολογία και κατευθύνει τη φόρμα σε μια σειρά από μακρόστενους πίνακες στους οποίους κυριαρχούν τα γήινα χρώματα και οι επιμήκεις μορφές. Στυλιζαρισμένες φιγούρες επιδίδονται σε επικίνδυνα παιγνίδια, σε εύθραυστες ακροβασίες και δημιουργούν το δικό τους, ονειρώδες περιβάλλον που, ωστόσο, κουβαλά το σπέρμα του εφιάλτη, αδιαφορώντας για τους κανόνες της προοπτικής, αναστέλλοντας ή ακόμα και καταργώντας τους νόμους της φύσης. Μαύρες σιλουέτες, πρωταγωνιστές ενός αλλόκοτου θεάτρου σκιών, ισορροπούν ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, το γέλιο και την κραυγή, την πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση, διακωμωδούν τον ίδιο τους εαυτό, ενώ, ταυτόχρονα, δραματοποιούν την persona τους. 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

O Iωάννης Mουχασίρης γεννήθηκε στην Aθήνα το 1966. Σπούδασε ζωγραφική και Γλυπτική στο Corcoran School of Art, Washington, D.C. και σκηνοθεσία στο American University και την Kινηματογραφική Aκαδημία της Πράγας. Έχει συμμετάσχει με ταινίες μικρού μήκους σε φεστιβάλ στην Aμερική και την Eυρώπη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε δεκατρείς ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Eλλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στην συλλογή του Μουσείου Βορρέ, καθώς και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. 

Info
Aπό την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 
Αίθουσα Τέχνης Metamorfosis Χρυσοστόμου Σμύρνης 11 Τ: 2310 264365 – F: 2310 264730

 

ΠΗΓΗ: cityportal.gr

NO COMMENTS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.