Σπονδυλωτή παράσταση «Απογραφή Πληθυσμού», με την συμμετοχή θεατρικών ομάδων της πόλης, στο πλαίσιο των 46ων «Δημητριών». 
 
Το Σάββατο 22, την Κυριακή 23 και την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Άνετον» η σπονδυλωτή παράσταση, με τίτλο «Απογραφή Πληθυσμού». 
 
Το έργο είναι αποτέλεσμα της συνεύρεσης έντεκα θεατρικών ομάδων της Θεσσαλονίκης, που συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα κοινό πρότζεκτ, ειδική παραγγελία για το φεστιβάλ των «Δημητρίων» και βασισμένο σε μια ιδέα της Ιφιγένειας Ταξοπούλου, μέλους της καλλιτεχνικής επιτροπής των 46ων «Δημητρίων» και υπεύθυνης για το θεατρικό πρόγραμμα. 
 
Με κοινή σκηνική σύμβαση την επίσκεψη ενός απογραφέα σε κάποιο σπίτι μέσα στην ελληνική επικράτεια, οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν, με απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία ένα σύντομο μονόπρακτο, χωρίς η μία να γνωρίζει την αισθητική και το περιεχόμενο της μικρής «παράστασης» των άλλων. 
 
Τα μονόπρακτα θα συνδεθούν στις τελικές δοκιμές, με τυχαία σειρά, προκαλώντας απρόβλεπτα νοήματα, καθώς φιλοδοξούν να συνθέσουν συνολικά ένα περιπετειώδες μωσαϊκό της ελληνικής κοινωνίας του σήμερα. Ταυτόχρονα, η παράσταση επιδιώκει να προσφέρει ένα πανόραμα των ποικίλων τεχνικών και αισθητικών τάσεων των διαφορετικών ομάδων, μια ανακεφαλαίωση δέκα χρόνων πλούσιας θεατρικής ζωής στην πόλη και μια ματιά – ίσως – προς ένα προκλητικό καλλιτεχνικό μέλλον.
 
Οι ομάδες που συνεργάστηκαν είναι οι: «Α4Μ – Πειραματική ομάδα έρευνας παραστατικών τεχνών», «Άνευ Προηγουμένου», «Ars Moriendi», «C. for Circus», «contACT art club», «Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης», «Μαύρος Γάντζος», «Oberon», «ριSκο», «SourliBoom» και «Σχήμα εκτός άξονα». 
 
Οι παραστάσεις θα ξεκινούν κάθε απόγευμα στις 6. 
Το εισιτήριο γενικής εισόδου ανέρχεται στα 10 ευρώ. 
 
Θέατρο «Άνετον», Παρασκευοπούλου 42, Κέντρο
Τηλ: 23108-69869
 
 
Επιμέλεια: Σοφία Λιάσκου
Πηγη: cityportal

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.