Σαν σήμερα το 1940 μάς ζήτησαν οι Ιταλοί-Γερμανοί να δώσουμε την Ελλάδα αμαχητί σ'αυτούς, ικανοποιώντας την επεκτατική και φιλόδοξη πολιτική τους, απειλώντας με πόλεμο. Τότε, υπήρχαν άνθρωποι με σθένος, άνθρωποι πατριώτες, άνθρωποι που τιμούσαν τα παντελόνια τους για πολιτικοί και είπαν ΟΧΙ, δεν σας δίνουμε ούτε μια σπιθαμή γης. Όχι μόνο αυτό αλλά όλοι πολέμησαν σκληρά για να το πετύχουν αυτό.

 

 

 

Σήμερα, 71 χρόνια μετά, οι ίδιοι λαοί μας ζητούν να τους δώσουμε την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας ικανοποιώντας πάλι την φιλόδοξη πολιτική τους και την ατέρμονη δίψα τους για υπεροχή και κέρδος, προσπαθώντας να καλύψουν την αληθινή τους γύμνια. Αυτό όμως τώρα δεν έχει την ίδια μορφή. Τώρα η οικονομία πήρε τη θέση της εδαφικής κυριαρχίας και οι άλλοτε βομβαρδισμένες πόλεις που έμοιαζαν έρημες αντικαθίσταται από πόλεις άδειες από μαγαζιά, κίνηση και από ανθρώπους χωρίς δουλειά. Επειδή όμως τώρα, όχι μόνο δεν υπάρχουν άνθρωποι με σθένος, ούτε πατριώτες, ούτε που να τιμούν τα παντελόνια τους για πολιτικοί, αλλά αντίθετα σαν σύγχρονοι “Εφιάλτες” και “Αρτέμηδες Μάτσες”, προδίδουν το έθνος, παραχωρούν όχι απλά μια σπιθαμή γης αλλά όλη την Ελλάδα υποθήκη στους ίδιους με τότε κατακτητές γιατί διαφορετικά απειλούμασε με χρεοκοπία, έναν σύγχρονο πόλεμο.

Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται με σύγχρονους όρους και καταστάσεις, με διαφορετικές μορφές αλλά με ίδια χαρακτηριστικά και αποτελέσματα και το ερώτημα είναι αν η ιστορία θα γράψει τους σημερινούς πολιτικούς με χρυσά γράμματα (όχι όπως έκανε με τον Μεταξά γιατί ας μη γελιόμαστε, και κείνος ένας δικτάτορας ήταν) ή με μαύρα κι άραχνα μαυρίζοντας περα από τις ζωές μας, τις σελίδες των βιβλίων ιστορίας και τις ψυχές των μελλοντικών γενεών.

 

Του “Xartogiaka”

NO COMMENTS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.