Με τον Δία στο τιμόνι, όλοι τρώνε το πεπόνι…

 
 
Διότι το όποιο «φρούτο» με τις ενέσεις του ογκωδέστατου ευεργέτη πολλαπλασιάζεται όπως το ψωμί και τα ψάρια στην «Επί του Όρους Ομιλία» Καλά ξεκινάμε δηλαδή -ιδιαίτερα για Σ/Κ-αλλά η συνέχεια κρύβει παγίδες.
 
 
 
 
 
 
 
Η κρυφή αντίθεση του Ήλιου με το Δία είναι το σπουδαιότερο όπλο μας στην μάχη κατά της …μιζέριας! Επιπλέον θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες ευκαιρίες-προτάσεις, τόσο για τα τέσσερα σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός και Υδροχόος) που δέχονται άμεσα την ευεργετική επιρροή του Δία, όσο και γενικότερα για όσες και όσους δείξουν προθυμία σο να υιοθετήσουν εύκολες λύσεις, όχι απαραίτητα ποιοτικές αλλά γόνιμες, επιβοηθητικές ή «πιασάρικες». Όταν οι ευεργέτες σου χαρίζουν, παίρνεις χωρίς να ρωτάς κι αν υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να διευκρινιστούν, ας μην γίνουν οι διαπραγματεύσεις κεντρικό ζήτημα.
 
 
 
Σε αυτό το σημείο είναι αναγκαίο να θυμίσω πως ο Δίας έχει μια ιδιαίτερα μακρινή σχέση με την αξιοκρατία και από αυτήν την άποψη οι όποιες «μουρμούρες» για τους «τυχεράκηδες» που τα βρίσκουν όλα έτοιμα θα έπρεπε να αντικατασταθούν από το βασικό ερώτημα «γιατί να μην είμαστε ανάμεσα σε αυτούς;». Μία γενναία απάντηση του τύπου «γιατί δυσκολεύουμε από μόνοι μας την ζωή μας» ίσως μας βοηθήσει να βρισκόμαστε ανάμεσα τους την επόμενη φορά…
 
 
 
Την Κυριακή σχηματίζεται ένα τετράγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ποσειδώνα κάνοντας τα πρακτικά θέματα να …χάνουν! Ολίγον ή περισσότερο…
 
Πολλά είναι αυτά που δεν γίνονται κάτω από το καθεστώς του Ποσειδώνα, χωρίς να γνωρίζουμε άμεσα αν αυτή η αναβολή-ακύρωση θα έχει θετικές ή αρνητικές συνέπειες. Συνήθως πάντως, κάτι περισσότερο ξέρει από εμάς…
 
Οι διαδικασίες χαλάρωσης, ο ύπνος, ο ρομαντισμός και οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις είναι σίγουρα οι καλύτερες δυνατές επιλογές κάτω από την ομπρέλα του Ποσειδώνα κι όποιοι τις υιοθετήσουν δεν θα χάσουν, αρκεί να τηρήσουν τον βασικό κανόνα: Η ευτυχία είναι μια υπόθεση του σήμερα και όχι ενός μακρινού και αμφίβολου μέλλοντος. Η εμψύχωση είναι δεδομένη, ας μην την χαραμίσουμε όμως σε μια αποκλειστική μελλοντολογία.
 
 
 
Στην ίδια γόνιμη ρότα θα μπουν και όσες/οι χρησιμοποιήσουν περισσότερο την φαντασία και την διαίσθηση τους, αντί για την λογική. Ο άρχοντας των …φαντασμάτων μπορεί να εξαφανίσει στο άψε σβήσε κάθε «αντικειμενικό» ίχνος, αφού εκείνο που προτιμά είναι η «υπνοβασία» μέσα από την οποία μας οδηγεί σε ένα θετικό αποτέλεσμα με τον δικό του μαγικό τρόπο. Λάθος Χ Λάθος = Σωστό…
 
Αυτή είναι η «εξίσωση» του Ποσειδώνα, ο οποίος επιπλέον αναλαμβάνει το θεάρεστο έργο να απομακρύνει κάθε δυσάρεστη εικόνα και κάθε πιεστική σκέψη.
 
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τον αφήσουμε να …αλωνίζει σε πρακτικά -ιδίως οικονομικά- θέματα, αφού εκεί το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι η γλυκιά …εξαπάτηση.
 
Τουλάχιστον ας μην του δώσουμε το δικαίωμα να εξαντλήσει τις ταχυδακτυλουργίες του σε αυτόν τον τομέα, παραπέμποντας τον με τις επιλογές μας σε κάτι πιο αιθέριο και ονειρικό.
 
Τα τέσσερα σταθερά ζώδια είναι και πάλι οι βασικοί αποδέκτες της Ποσειδώνιας ενέργειας με τους Ταύρους να έχουν το μειονέκτημα λόγω του χαμηλού βαθμού κατανόησης ανάμεσα στην αίσθηση και την …παραίσθηση!
 
Ομοίως και οι Αιγόκεροι, ενώ οι Ιχθύες μάλλον θα βρουν την ημέρα που θρέφει τις υπόλοιπες 364.
 
 
 
Αυτά όσον αφορά τους προσωπικούς δείκτες που η αλήθεια είναι πως την ενέργεια τους μπορούμε όλοι να την διαχειριστούμε ευκολότερα στην κατεύθυνση μιας αρμονικής συνέχειας.
 
Στο άλλο μέτωπο -εκείνο των αργών πλανητών- η κατάσταση μπορεί να περιγραφεί ως ….άστα να πάνε!
 
 
 
Ο αστρικός Κρόνος σχηματίζει μια αντίθεση με τον Ουρανό στον άξονα Ζυγού-Κριού, όπερ σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα» και το θέμα βέβαια είναι να μην βρεθούμε ανάμεσα τους και εισπράξουμε τις …κλωτσιές!
 
Όψη για γερά νεύρα σε κοσμικό (συλλογικό) επίπεδο, αφού η αναπαραγωγή ακροτήτων μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα πέραν της κάθε φαντασίας. Και όσον αφορά τους χρόνους κανείς από τους δύο πλανήτες δεν δείχνει να βιάζεται. Σκοπεύουν όχι μόνον να συνεχίσουν την τιτανομαχία τους για περίπου μια εβδομάδα αλλά και να την επαναλάβουν αργότερα αρκετές φορές, σε δεύτερη φάση τον ερχόμενο Μάρτιο και ξανά το φθινόπωρο του 2012.
 
Συγκρούσεις, ρήξεις και πραξικοπηματικές ενέργειες εν όψει λοιπόν, τόσο στο πολιτικό, όσο και το διεθνές σκηνικό, ωστόσο οι δύο πλανήτες έχουν ράμματα και για τους απλούς πολίτες του ζωδιακού, ιδιαίτερα όσες και όσους έχουν γεννηθεί την πρώτη ημέρα του κύκλου τους.
 
 
 
Την Τρίτη στις 18:08 ο Ήλιος μεταπηδά στον Τοξότη και όντας στην μηδενική μοίρα του ζωδίου θα εισπράξει και θα αποδώσει ως εντολοδόχος πρωθυπουργός την ενέργεια των δύο πλανητών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ενός σκοτσέζικου ντους στις ζωές μας. Στο απυρόβλητο -για να μην πω καθισμένοι σε θρόνο- θα είναι εκείνες κι εκείνοι που θα κατορθώσουν να συνθέσουν το παλιό με το καινούριο, το πρωτοποριακό με το παραδοσιακό. Είτε τεχνικοί, είτε επιστήμονες, είτε απλοί διαπραγματευτές των δύο άκρων είναι φανερό πως σαν δημιουργοί έχουμε το πάνω χέρι. Αντιθέτως ο όποιος ρόλος μας στα της καθημερινότητας (σχέσεις, οικονομικά, επαγγελματικά κλπ) ενδέχεται να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολος ως προς την διατήρηση των ισορροπιών.
 
 
 
Όπως ο Ήλιος θα διευκολύνει τους δύο «μεγάλους» να εκδηλώσουν τα καπρίτσια τους, έτσι και ο Άρης θα εξωθήσει ένα ακόμη πλανητικό ζευγάρι να εκδηλώσει τις βουλές του. Κι εδώ είναι που αρχίζουν να αγριεύουν τα πράγματα, αφού ο κόκκινος πλανήτης -που όσο να ‘ναι μια βαρβαρότητα την έχει- πάει και «σκαλίζει» τον Ουρανό και τον Πλούτωνα. Και μάλιστα ο mister zero αναλαμβάνει να εκπληρώσει στην πράξη τις πιέσεις από την «κρυφή» αντίθεση ανάμεσα στον Άρη και τον Ουρανό.
 
 
 
Oh my God, θα μπορούσε να αναφωνήσει κανείς! Τι θέλει τώρα και τους ψαχουλεύει ο Αρούκος; Ώρες είναι να ξεσπάσουν τα στοιχεία της Φύσης και να «ψαχνόμαστε»…
 
Κατά την γνώμη μου, σε κοσμικό επίπεδο τις καταστροφές δεν τις γλιτώνουμε, απλά ευχόμαστε να είναι μακριά από εμάς. Και δεν υπάρχει λόγος να αρχίσω να τις απαριθμώ… Το πολύ πιο σημαντικό έχει να κάνει με την επί προσωπικού στάση, ιδιαίτερα των Παρθένων, των Ιχθύων, των Αιγόκερων και των Καρκίνων που έχουν τα γενέθλια τους μέσα στην πρώτη εβδομάδα των ζωδίων τους. Όχι πως οι υπόλοιποι είναι έξω από τον χορό αλλά σε αυτά τα ζωδιακά «χωριά» θα κτυπήσει πρώτα η καμπάνα.
 
Το μήνυμα είναι σαφές και απλό: Ταρακουνήστε το σύμπαν και αλλάξτε τα κακώς κείμενα πριν πέσουν πάνω μας και μας πλακώσουν!
 
 
 
astrology.gr