Κάθε μέρα, και πιο συγκεκριμένα κάθε πρωί, αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα ονόματι μαλλιά! Βιαζόμαστε για να κάνουμε τις καθημερινές δουλειές και υποχρεώσεις  αλλά ξυπνάμε μισή ώρα νωρίτερα.  Άρα που χρόνος για χτενίσματα? Κι’ όμως πάντα υπάρχει χρόνος, αρκεί να υπάρχει και φαντασία. Αφιερώστε μόλις 5 λεπτά για καθένα από τα χτενίσματα που σας προτείνω και είστε έτοιμες και φυσικά πανέμορφες! Βέβαια, χρησιμοποιώντας την δική σας φαντασία μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό χτένισμα βασισμένο στις παρακάτω ιδέες. 

 
 
 
 
 
 
 
 
Updo χτενίσματα: Τα μαλλιά πιασμένα επάνω είναι ένα απλό και διαχρονικό χτένισμα. Μπορείτε να το κάνετε όσες έχετε μακριά μαλλιά, ίσια ή και σγουρά. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λαστιχάκια και τσιμπιδάκια για να τα συγκρατήσετε και να δώσετε όγκο εκεί που θέλετε. Επίσης, μια ελαστική στέκα θα δώσει περισσότερη έμφαση στο χτένισμα σας. Το πιο σημαντικό για αυτό το χτένισμα είναι να μην σας νοιάξει που και πως πέφτουν τα μαλλιά σας. Ανέμελα είναι καλύτερα!  
 
 
 
 
 
Ballarina’s style: Το χτένισμα αυτό εμπνέεται από τις μπαλαρίνες που έχουν το πιο απλό αλλά και πιο ωραίο χτένισμα. Τον κότσο! Πιάστε τα μαλλιά σας πάνω αφού πρώτα τους δώσετε όγκο με ειδικό αφρό και τα φορμάρετε. Στη συνέχεια κάντε έναν απλό κότσο χαμηλά η ψηλά στο κεφάλι, ανάλογα με τα γούστα σας. Στο τέλος, προσέξτε αν τα μαλλιά σας φριζάρουν ώστε να βάλετε λίγη σιλικόνη (θα τη βρείτε σε σούπερ μάρκετ). 
 
 
 
 
 
Μισά μισά: Αυτό ακριβώς που καταλάβατε. Τα μισά μαλλιά πάνω και τα μισά κάτω. Για αυτό το χτένισμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία. Απλά δώστε όγκο στην κορυφή του κεφαλιού και πιάστε τα μισά μαλλιά πάνω σε κοτσίδα η κότσο. Αφήστε όσες περισσότερες αφέλειες μπορείτε και στολίστε με κοκαλάκια. Αυτό το χτένισμα αναδεικνύεται με μαλλιά σπαστά η με ελαφριές μπούκλες. Αν λοιπόν οι μπούκλες σας έχουν χαλάσει αφήστε τη μασιά κάτω και κάντε το χτένισμα! 
 
 
 
 
 
Ponytail: Η αγαπημένη μας πλεξούδα αποτελεί εύκολη και γρήγορη λύση για όλες τις ώρες της μέρας σε μόλις 5 λεπτά. Στεγνώστε τα μαλλιά σας με ειδικό αφρό για όγκο και ισιώστε τα. Πιάστε τα ψηλά στο κεφάλι με λαστιχάκι και τυλίξτε μια μικρή τούφα μαλλιών γύρω από αυτό. Αν διαθέτετε 2 λεπτά παραπάνω με μια μεγάλη μασιά για μπούκλες, κάντε μια μεγάλη μπούκλα στο τελείωμα της κοτσίδας σας. Εάν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε την χωρίστρα σας να φαίνεται είτε είναι στο πλάι είτε είναι στο κέντρο (jennifer aniston style)
 
 
 
 
 
Απλή πλεξούδα: Σίγουρα μας αρέσουν ιδιαίτερα οι πλεξούδες στην πιο περίπλοκη μορφή τους, γαλλικές και ψαροκόκαλο.  Οι πλεξούδες αυτές όμως δεν είναι η πιο γρήγορη και εύκολη επιλογή όταν βιαζόμαστε. Γι αυτό λοιπόν προτιμάμε την κλασσική πλεξούδα που μπορούμε να πλέξουμε και μόνες μας. Φτιάξτε μια χαλαρή πλεξούδα στο πλάι, και από την αντίθετη πλευρά κάντε την χωρίστρα σας αφήνοντας αφέλειες. Για να κλείσετε την πλεξούδα σας στο τελείωμα χρησιμοποιήστε μικρά μαύρα λαστιχάκια σιλικόνης. Οι ξάνθιές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια σε μπέζ.