1894 – Γεννιέται στην Κωνσταντινούπολη ο σπουδαίος γελοιογράφος, Φωκίων Δημητριάδης, που διακρίθηκε κυρίως στην πολιτική γελοιογραφία. Το 1915 ήλθε στην Ελλάδα και δούλεψε για 5 χρόνια στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Θεσσαλονίκη. Από το 1922 αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στη γελοιογραφία, δουλεύοντας στις εφημερίδες «Ελεύθερο Βήμα»(μετέπειτα «Το Βήμα») και «Αθηναϊκά Νέα» (μετέπειτα «Τα Νέα»). Από το 1945 έως το 1960 ήταν η περίοδος της μεγάλης του ακμής, όταν τα σκίτσα του ασκούσαν μεγάλη επιρροή και λαμβάνονταν σοβαρά υπόψη από τους πολιτικούς. Στο διάστημα αυτό, αλλά και αργότερα, εξέδωσε πολλές γελοιογραφικές σειρές, ανάμεσά τους και τη διασκευή της ομηρικής «Οδύσσειας». Το 1961 τιμήθηκε με το Α' Βραβείο του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Πολιτικής Γελοιογραφίας στο Λος Άντζελες και το 1969 με το Αριστείο Γραμμάτων και Τεχνών της Ακαδημίας Αθηνών.Ο Φωκίων (Φώκος για τους φίλους του), συνέχισε τη χιουμοριστική παράδοση του Θέμου Άννινου. Οι φιγούρες του δεν είναι στατικές, αλλά έχουν παλμό, ζωντάνια και κίνηση, απεικονίζοντας ταυτόχρονα ψυχικές καταστάσεις.Τα σκίτσα του διακρίνονται για την εικονογραφική τους πληρότητα, τη σημασία στη λεπτομέρεια και τον υψηλό τόνο της σάτιρας. Πολλά από αυτά ήταν τόσο εύστοχα που παραμένουν διαχρονικά!. Όπως αυτό του 1959, που φιλοξενούμε σήμερα στα 'Γεγονότα', με τους Ιερείς να βγαίνουν από την αυλή μιας εκκλησίας στη σειρά με ευλαβικό ύφος περνώντας έξω από μια εφορία: η εκκλησία ως γνωστόν φοροδιαφεύγει έως σήμερα… Ο Φ. Δημητριάδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, την ίδια μέρα που γεννήθηκε, στις 19 Ιουνίου 1977.
1911 – Γεννιέται στο Ρέθυμνο της Κρήτης ο μουσικός και συνθέτης Στέλιος Φουσταλιεράκης Φουσταλιέρης, δεξιοτέχνης του έγχορδου μουσικού οργάνου μπουλγαρί και ερμηνευτής των περισσοτέρων “καθιστικών σκοπών” της κρητικής μουσικής. Το μπουλγαρί είναι ένα τρίχορδο νηκτό ασυγκέραστο όργανο, μέλος της μεγάλης οικογένειας των Ταμπουράδων, με αρχαιότατες καταβολές. Κατά το Μεσοπόλεμο, εμφανίζεται και στη δισκογραφία με ερμηνευτή το Στέλιο Φουσταλιεράκη, αλλά χωρίς συνοδεία. Η χρήση του γενικότερα αυτή την περίοδο διαδόθηκε στα ταμπαχανιώτικα τραγούδια της κρητικής μουσικής, τα οποία συνδυάζουν στοιχεία από την τοπική παράδοση, τα παραδοσιακά μικρασιάτικα και το ρεμπέτικο. Μεταπολεμικά, το συνοδευτικό του ρόλο στη λύρα τον παραδίδει περισσότερο στο λαούτο. Σήμερα η χρήση του είναι λιγότερο διαδεδομένη.
1930 – Γεννιέται στο Madison του Wisconsin η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζίνα Ρόουλαντς (Virginia Cathryn Rowlands). Σύζυγος του Ελληνο-Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη John Cassavetes, απέκτησε 3 παιδιά μαζί του (όλα έγινα ηθοποιοί ή σκηνοθέτες). Έχει κερδίσει 4 τηλεοπτικά βραβεία Emmy, 2 Χρυσές Σφαίρες για κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως το Broken English, Περσέπολις, Paris, je t'aime, Το αντικλείδι κ.ά. Επίσης προτάθηκε 2 φορές για βραβείο Όσκαρ καλύτερου γυναικείου ρόλου για τις ταινίες Gloria και A Woman Under the Influence.
1947 – Γεννιέται στη Βομβάη ο Άγγλος συγγραφέας, Ινδικής καταγωγής, Σαλμάν Ρουσντι (Sir Ahmed Salman Rushdie). Τον Σεπτέμβριο του 1988 είχε κυκλοφορήσει το τέταρτο βιβλίο του «Σατανικοί Στίχοι», ένα μυθιστόρημα με πολλές θρησκευτικές αναφορές για τον Προφήτη και το Κοράνι το οποίο προκάλεσε σάλο στις τάξεις των μουσουλμάνων, επειδή θεώρησαν το βιβλίο βλάσφημο για τον Μωάμεθ. Αμέσως απαγορεύτηκε σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες, ενώ αντίτυπα του κάηκαν στην Αγγλία και τις ΗΠΑ. Τον Φεβρουάριο του 1989 μάλιστα, ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Χομεϊνί, εξέδωσε «φετφά», δηλαδή ένα δεσμευτικό διάταγμα, με το οποίο κάθε καλός μουσουλμάνος έχει το ιερό καθήκον να σκοτώσει όχι μόνο τον βλάσφημο συγγραφέα, αλλά και όποιον ενεπλάκη στην έκδοση των «Σατανικών Στίχων». Η θανατική διαταγή συνοδεύτηκε και από επικήρυξη 3 εκατομμυρίων δολαρίων, που προσέφερε ένας Ιρανός επιχειρηματίας. Από εκείνη τη στιγμή, ο Ράσντι ζώντας με το φάσμα του θανάτου εξαφανίστηκε από προσώπου γης για να αποφύγει τους διώκτες του, που σκοτώνουν, εν τω μεταξύ, τον Ιάπωνα μεταφραστή του βιβλίου και τραυματίζουν σοβαρά τον Νορβηγό εκδότη και τον Ιταλό μεταφραστή. Τον Ιούνιο του 1993, 27 άτομα σκοτώνονται στη Σεβάστεια της Τουρκίας, όταν φανατικοί ισλαμιστές βάζουν φωτιά σ' ένα ξενοδοχείο, όπου βρίσκεται ο μεταφραστής των «Σατανικών Στίχων» Αζίζ Νεσίν, γνωστός συγγραφέας και στη χώρα μας και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από το 1998 ο Ρούσντι αποκαθιστά εν μέρει τους ρυθμούς της ζωής του, όταν η Ιρανική κυβέρνηση απευθύνει έκκληση για τη μη εφαρμογή του φετφά, κατόπιν διεθνών πιέσεων. Όμως, δεν μπορεί να τον καταργήσει γιατί ο Χομεϊνί είχε πάει να βρει τον Αλλάχ του στο μεταξύ…Παρά τη δραματική αλλαγή στη ζωή του από έναν απαράδεκτο θρησκευτικό φονταμενταλισμό, ο Ρούσντι συνεχίζει (ευτυχώς) να γράφει μυθιστορήματα και δοκίμια.
1950 – Γεννιέται στο San Diego της Καλιφόρνια η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Άνν Ουίλσον (Ann Dustin Wilson). Περισσότερο γνωστή ως τραγουδίστρια του Αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος Heart.
1954 – Γεννιέται στο Springfield του Missouri η Αμερικανίδα ηθοποιός (Mary) Kathleen Turner. Περισσότερο γνωστή για την συμμετοχή της σε ταινίες του Hollywood (κυρίως της δεκαετίας του '80) όπως Body Heat, Peggy Sue Got Married, Romancing the Stone, The War of the Roses, Who Framed Roger Rabbit,Serial Mom και Prizzi's Honor.
1962 – Γεννιέται στο San Fernando της Καλιφόρνια η Paula Abdul. Αμερικανίδα τραγουδίστρια (με πολλές επιτυχίες στα τέλη του '80 με αρχές του'90), χορογράφος (για τις cheerleaders της ομάδας του ΝΒΑ L.A.Lakers και τους Jacksons, Janet Jackson, Prince, George Michael, Duran Duran κ.ά.), ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια στο Αμερικάνικο X-Factor, Live to Dance και American Idol).
1970 – Γεννιέται στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας ο Έλληνας τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος. Έμεινε στη Γερμανία μέχρι τα 10 του χρόνια και από το 1980 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα μαζί με τη μητέρα και την αδελφή του. Από τα 15 του ζούσε στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης όπου και τελείωσε το λύκειο, με την ειδικότητα του υδραυλικού. Στη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική κι έμαθε μόνος του να παίζει κιθάρα. Για αρκετά χρόνια εργαζόταν σε νυχτερινά κέντρα της συμπρωτεύουσας, έχοντας συνεργαστεί και με την Δέσποινα Βανδή την εποχή που οι μόνοι που τους γνώριζαν ήταν το κοινό της πόλης. Μετέπειτα αναγνώρισαν την φωνητική του αξία η Μαρινέλα και ο Γιάννης Πάριος, που τον έπεισαν να κατέβει στην Αθήνα να κάνει καριέρα. Μετά από πετυχημένες παραστάσεις σε διάφορα κέντρα (ξεκινώντας από το Χάραμα) υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία SONY Music το 1996. Ο πρώτος του (άτιτλος) δίσκος περιλάμβανε και τις ραδιοφωνικές επιτυχίες «Τι ήμουνα για σένα», «Το κέρμα», «Μην απορείς». Στη συνέχεια ηχογράφησε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους εν ζωή Έλληνες συνθέτες (Σπανός, Χατζής, Πάριος, Πλέσσας) με αποκορύφωμα τον Μίκη Θοδωράκη σε μία (και μοναδική) συναυλία. Είχε την τύχη να έχει σχεδόν αποκλειστική συνεργασία με τον φίλο του Γιώργο Θεοφάνους μέσω της οποίας, συνθέτης και τραγουδιστής, είδαν τριπλούς πλατινένιους δίσκους και την φήμη τους να απογειώνεται. Τον Ιούλιο του 2007 ο Α.Ρέμος έγινε πρόεδρος της διοίκησης του ποδοσφαιρικού συλλόγου του Ηρακλή. Τον Μάρτιο του περασμένου έτους κυκλοφόρησε η τελευταία δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Κλειστά τα στόματα».

1978 – Γεννιέται στο Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας ο καλαθοσφαιριστής Ντιρκ Νοβίτσκι (Dirk Werner Nowitzki). Θεωρείται ευρέως ως ο καλύτερος Γερμανός καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών και ένας από τους κορυφαίους αθλητές που ασχολήθηκαν ποτέ με το μπάσκετ. Έχει ύψος 2.13 μέτρα και αγωνίζεται στη θέση του πάουερ-φόργουορντ και σε άλλες θέσεις. Πέρσι κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο NBA με εξέχουσα παρουσία κυρίως στους τελικούς και βραβεύτηκε ως ο πολυτιμότερος παίχτης των τελικών (ο δεύτερος Ευρωπαίος που πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ μετά τον Τόνι Πάρκερ το 2007).
1978 – O αραχτός και όχι…light γάτος Garfield, δημιούργημα του σκιτσογράφου Jim Davis, εμφανίζεται για πρώτη φορά σε εφημερίδες των Η.Π.Α.