Όλοι είμαστε λίγο πολύ μακαρονάδες. Συγκεκριμένα, η καρμπονάρα βρίσκεται στο top 4 των προτιμήσεων ανάμεσα σε πιάτα που έχουν ως βάση τα μακαρόνια. Πώς μπορούμε, όμως, να απολαύσουμε αυτό το γευστικότατο πιάτο, χωρίς να επιβαρύνουμε το στομάχι μας με πολλά λιπαρά;
Η απάντηση βρίσκεται στη χρήση τυριού σε κρεμώδη υφή με χαμηλά λιπαρά . (Προσωπικά, χρησιμοποιώ το Philadephia.)
Πάμε να δούμε τα υλικά για 4 πιάτα.
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο (αν θέλεις κάτι ακόμα πιο ελαφρύ τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις γαλοπούλα).
- 120γρ τυρί με κρεμμώδη υφή.
- ¾ της κούπας γάλα.
- ½ της κούπας τριμμένη παρμεζάνα.
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder.
- 1 κούπα κατεψυγμένο αρακά. (προαιρετικά)
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τηγάνισε το μπέικον σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια το μετέφερέ το σε ένα πιάτο που στον πάτο έχει χαρτί κουζίνας. (Αυτό θα χρησιμεύσει στην απορρόφηση του λαδιού).
- Χαμήλωσε την φωτιά στην κουζίνα και στο ίδιο τηγάνι τοποθέτησε το τυρί το οποίο πρώτα έχεις κόψει σε κύβους.
- Ρίξε το γάλα, την παρμεζάνα και στη συνέχεια το baking powder και τον αρακά. (Ο αρακάς δεν χρειάζεται να έχει ξεπαγώσει, χρησιμοποίησέ τον ως έχει.)
- Άφησε τη σάλτσα στη φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί και να γίνει μίγμα και ρίξε το πιπέρι.
- Τοποθέτησε τα έτοιμα μακαρόνια (προτίμησε spaghetti) σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε τη σάλτσα. Ήρθε η ώρα να ρίξεις και το μπέικον.
- Ανακάτεψε καλά και το γεύμα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή Όρεξη.