Μια περίεργη έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού, αποτελούμενη από γκαζάκια, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Τρίτης στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην οδό Ακαδημίας 35.
Από την έκρηξη έξω, από τα γραφεία του 5ου ορόφου, προκλήθηκε πυρκαγιά στην είσοδο, η οποία κατασβέστηκε λίγο αργότερα από την ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής (27 πυροσβέστες με εννέα οχήματα) που έσπευσε επί τόπου.
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής που εισήλθαν στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν εγκλωβισμένοι, ούτε υπήρξε επέκταση της πυρκαγιάς στο εσωτερικό των γραφείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της έκρηξης υπήρχαν αρκετά άτομα σε άλλα γραφεία, στους κάτω ορόφους του κτιρίου, τα οποία απομακρύνθηκαν δίχως να υπάρξει πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση βόμβας. Aνάλογη έκρηξη είχε σημειωθεί και στις 28 Ιανουαρίου του 2010 στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.
«Όσοι επιχειρούν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα στην πορεία προς τις εκλογές, δεν θα το πετύχουν. Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.
Η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά καταδίκασε την επίθεση και συμπλήρωσε: «Απέναντι σε τέτοιες ενέργειες η απάντηση θα έρθει από τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες, μέσα από το διάλογο και τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές που έρχονται. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται».
Η Δημοκρατική Αριστερά από μέρους της εξέφρασε «την απόλυτη καταδίκη της στη βομβιστική ενέργεια στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Όσοι νομίζουν ότι με την τρομοκρατία και τη βία μπορούν να διαμορφώσουν πολιτικά μηνύματα, όχι μόνο κάνουν λάθος, αλλά υπονομεύουν τη δημοκρατία και στρέφονται τελικά κατά της ίδιας της κοινωνίας.»