Τρία σημαντικά μνημεία της πόλης μας, ο Λευκός Πύργος, η Καμάρα και η πλατεία Αριστοτέλους φωτίζονται σήμερα 25/10/11, ροζ στο πλαίσιο  της εκστρατείας  ‘’Ροζ  Κορδέλα’’ με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού.
 
Η εν λόγω εν λόγω δράση γίνεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο και φέτος είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η Θεσσαλονίκη. Τα μνημεία θα φωταγωγηθούν με ειδικό φωτισμό και φίλτρα. Στη πλατεία Αριστοτέλους θα χρησιμοποιηθούν 16 προβολείς. Η δράση γίνεται με την τεχνική υποστήριξη των υπηρεσιών της αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.
 
Στη διάρκεια της «Εκστρατείας της Ροζ Κορδέλας» έχουν φωταγωγηθεί από το 2000 μέχρι σήμερα περισσότερα από 200 κτίρια-ορόσημα σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους η Πύλη του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, η Nan Pu Bridge στην Κίνα, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και το Museum of Fine Arts στη Βοστόνη.
 
Φέτος, εκτός από τα μνημεία της Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν μνημεία και από άλλες τρεις περιοχές της Ελλάδας: το Ενετικό Φρούριο Κούλε στο Ηράκλειο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και η πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα.
 
 
Αρθρογράφος :  Ζωή  Δανιηλίδου
 

 

NO COMMENTS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.