Υλικά
-1/2 κουτί ζάχαρη
-1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα
-3 κουταλιές σούπας γαρύφαλλα αλεσμένα
-3 κουταλιές σούπας κανέλλα
-1 κουταλιά σούπας γλυκάνισο αλεσμένο
-3/4 ποτηριού καλαμποκέλαιο
-4 κουταλιές σούπας κακάο
-3 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
-50 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο –
10 αμύγδαλα χοντροκομμένα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι σ’ ένα μπωλ, προσθέτουμε το γαρύφαλλο, την κανέλλα, το γλυκάνισο, το κακάο, το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού και τα δουλεύουμε καλά. Στην περίπτωση που έχουμε μίξερ τα βάζουμε σε αυτό σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 3 με 5 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά. Αλείφουμε καλά μια φόρμα του κέικ με λάδι για να μη μας κολλήσει όταν προσπαθήσουμε να το ξεφορμάρουμε. Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα και το ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Τέλος γαρνίρουμε με τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και τα αμύγδαλα.