ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
4 µπούτια ή στήθη κοτόπουλου
(µε το κόκαλο και την πέτσα)
Λίγο αλεύρι
1 κ. σ. πελτές ντοµάτας (αραιωµένης σ’ ένα ποτήρι νερό)
3 – 4 ντοµάτες περασµένες από ρεντέ
Αλάτι, πιπέρι, πιπέρι κόκκινο γλυκό
Λίγη ζάχαρη
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκοµµένες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκοµµένη
Λίγος φρέσκος βασιλικός
2 κρεµµύδια ξερά, ψιλοκοµµένα
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουµε και αλευρώνουµε τα κοµµάτια κοτόπουλου.
Τα σοτάρουµε σε µία κατσαρόλα µε λίγο λάδι που καίει και τα αφήνουµε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος συµπληρώνουµε λίγο λάδι ακόµη και σοτάρουµε εκεί τις πιπεριές, τα κρεµµύδια και τα σκόρδα και στη συνέχεια προσθέτουµε τις ντοµάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι µαύρο και κόκκινο και τη ζάχαρη και βράζουµε µαζί µε τα κοµµάτια κοτόπουλου για 1 ώρα περίπου.
Αφαιρούµε τα µπούτια κοτόπουλου και περνάµε όλη τη σάλτσα από ένα multi.
Tοποθετούµε τα κοµµάτια κοτόπουλου οµοιόµορφα σ’ ένα ταψί, περιχύνουµε µε τη σάλτσα, προσθέτουµε το βασιλικό και ψήνουµε για 15΄ ακόµη στους 170οC, µέχρι να δέσει και να µελώσει η σάλτσα.
Πηγή: agelioforos.gr