Σε μια πρωτότυπη γκάφα υπέπεσε μηχανικός της Google, όταν καταλάθος κοινοποίησε στο προφίλ του στο Google+ μια καθόλου κολακευτική κριτική για το κοινωνικό δίκτυο αλλά και την εταιρεία που μέχρι τώρα του παρείχε τα προς το ζην.
 
 
Ο λόγος για τον Steve Yegge, πρώην υπάλληλο της Amazon και δημοφιλή blogger, ο οποίος χτες το βράδυ δημοσίευσε ένα μακροσκελέστατο post (4.550 λέξεων) σχετικά με το πόσο άσχημα χειρίστηκε η εργοδότρια εταιρία του το ζήτημα του Google+. Φυσικά, όπως καταλαβαίνετε, στόχος του δεν ήταν να το δημοσιεύσει σε μορφή public ώστε να το διαβάσουν όλοι, αλλά μόνο ο κύκλος των συναδέλφων του.
 
 
 
 
 
Τα σημαντικότερα σημεία του post του είναι τα εξής:
 
Aν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κατανοήσει με τίποτα η Google, αυτό είναι οι πλατφόρμες. Τρανό παράδειγμα της πλήρους ανικανότητάς μας είναι το Google+ με το πρόβλημα να ξεκινάει από τα ανώτερα στελέχη (Larry, Sergey, Eric, Vic) και να φτάνει μέχρι τους απλούς υπαλλήλους. Το Google+ αποτελεί μια αξιολύπητη δεύτερη σκέψη, για να μην αναφέρω καν την έλλειψη API στο ξεκίνημα του κοινωνικού δικτύου….
 
…To μεγαλύτερο λάθος της Google ήταν ότι δε μιμήθηκε το σχέδιο της Facebook για δημουργία μιας αυτοκρατορίας προϊόντων, επιτρέποντας σε άλλους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά…
 
….Η ομάδα του Google+ έριξε μια ματια στην αγορά και είπε: “Χρειαζόμαστε παιχνίδια. Ας πάμε να συνάψουμε καμιά συμφωνία ή μάλλον ας δημιουργήσουμε μερικά μόνοι μας!” Βλέπετε πόσο λάθος είναι αυτό. Το πρόβλημα μας είναι ότι ανέκαθεν προσπαθούσαμε να προβλέψουμε τι θέλουν οι χρήστες και να τους το παρέχουμε…
 
Όταν ο Yegge διαπίστωσε τη γκάφα του, δημοσίευσε νέο post αυτή τη φορά με απολογητικό χαρακτήρα:
 
“Δυστυχώς, πρόθεση μου ήταν να δημοσιεύσω το συγκεκριμένο post μόνο στους υπαλλήλους της Google και όχι σε όλους. Όμως, όπως καταλαβαίνετε ήταν μεσάνυχτα και δεν είμαι και ο πλέον έμπειρος χρήστης του Google+”
 
Πάντως το μέλλον του νεαρού μηχανικού στη Google είναι μάλλον αβέβαιο…

NO COMMENTS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.