Η κωμωδία «Ο παππούς έχει πίεση» της Δήμητρας Παπαδοπούλου που παρουσιάστηκε τη χειμερινή σεζόν στην Αθήνα, συνεχίζει την πορεία της και το καλοκαίρι.
 
 Κατά τη διάρκεια της  περιοδείας της ανά την ελληνική επικράτεια, η παράσταση θα ανεβεί για τέσσερις βραδιές και στη Θεσσαλονίκη: Από τη Δευτέρα 2 ως την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012, στις 21.15 μ.μ., στο Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου».
 
 Λίγα λόγια για το έργο: «Ο παππούς έχει πίεση», ανέβηκε για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια και στην καινούργια του προσέγγιση παρουσιάζεται επικαιροποιημένο, δίνοντας το στίγμα της μετέωρης εποχής και της αλλοπρόσαλλης ελληνικής συμπεριφοράς.
 
  Ο παππούς, οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του, ένας μπάτσος, κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα, έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2012, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η μία εγγονή ψάχνει επειγόντως σπέρμα από άνθρωπο εμπιστοσύνης για να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο της καημό, να τεκνοποιήσει. Η δεύτερη ερωτεύεται το συντηρητικό μπάτσο και από το απόλυτο φρικιό μεταμορφώνεται σε γυναίκα για σπίτι με καθωσπρέπει συμπεριφορά. Και η τρίτη κηρύσσει την επανάστασή της και αλλάζει επιτέλους ζωή, θέτοντας τους δικούς της όρους και κανόνες. Μέντορας της οικογένειας ο παππούς φυσικά! Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση “Hey, teacher, leave the kids alone”. Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά ο πιτσιρικάς Χάρης και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Στόχος του κινήματος; Να εκφραστεί επιτέλους πολιτικά η γενιά του Συντάγματος. 
 
  Πρόεδρος του κινήματος; Ο Παππούς. Αντιπρόεδρος ,ο Χάρης. Επιτελικές θέσεις κατέχουν ασφαλώς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Το «Ψάξου» γίνεται η ελπίδα του μέλλοντος για την τρελή οικογένεια του παππού και ίσως και για την Ελλάδα. Μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία για μια οικογένεια…ακριβώς σαν τη δική μας! Ο παππούς έχει και πάλι πίεση! Εκτός όμως από πίεση, έχει και περισσότερη όρεξη για ζωή από ποτέ. Είναι δύσκολο να ζεις στην Ελλάδα του 2012. Όμως αν μπεις στην παρέα του παππού σίγουρα θα βοηθήσεις να αλλάξει ο κόσμος. 
 
  Η Δήμητρα αφουγκράζεται και πάλι το σύγχρονο Έλληνα και φέρνει στην επιφάνεια την καθημερινότητά του. Γι’ αυτό και η ιστορία του Παππού καθρεφτίζει τους θεατές και τους κάνει «συμπρωταγωνιστές». 
 
Συντελεστές: 
Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΤΑ ΤΣΟΥΓΚΟΥ 
Art Director: ΦΡΟΣΩ ΡΑΛΛΗ 
Σκηνικά: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ 
Σχεδιασμός Φωτισμών: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ 
Κοστούμια: ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΟΔΗΜΑ 
Μουσική Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΚΟΣ 
Παραγωγή: SIGMA productions
Παραγωγός: ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
Πρωταγωνιστούν: 
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, Φώφη, 
ΘΩΜΑΪΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ, Πόπη, 
ΣΟΦΙΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ, Μαρία, 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, Αστυνομικός, 
ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΓΟΥΤΗΣ, Χάρης
και ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ, Παππούς
   
Info:
Θέατρο Κήπου, Νικολάου Γερμανού, Θεσσαλονίκη 54621
Τηλέφωνο: 2310 256775
Δευτέρα 2, Τρίτη 3, Τετάρτη 4 & Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:15 μ.μ. 
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 17 € 
Μειωμένο/Φοιτητικό 15 € 
Παιδικό (παιδιά κάτω των 12 ετών) 12 € 
ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ
 
 
Σκηνές από την παράσταση όπως ανέβηκε στην Αθήνα: