Εκτός από τα εμβόλια γρίπης και οι διεγέρτες του ανοσοποιητικού συστήματος υπό την μορφή των δισκίων, υπάρχουν και κάποιες συμβουλές, οι οποίες δεν είναι ιατρικές, αλλά θα ήταν καλά να τις ακολουθείτε κατά την διάρκεια της χειμερινής εποχής:
 
Υγιεινός τρόπος ζωής – προληπτικά μέτρα κατά της γρίπης
Ακόμα και να ακούγεται κοινότοπο, είναι πολύ σημαντικό, επειδή παίζει μεγάλο ρόλο στην σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και αντιστοίχως υπάρχει λιγότερη πιθανότητα εκδήλωσης της γρίπης. Το μενού σας πρέπει να συμπεριλαμβάνει διάφορα τροφήματα, να είναι καλά ισορροπημένο και γεμάτο με θρεπτικές ουσίες.
 
Να καταναλώνετε περισσότερα λεμόνια, είναι πλούσια σε βιταμίνη C και είναι η πιο δυναμική φυσική πηγή αυτής της βιταμίνης, που καταπολεμάει  την γρίπη. Καλά θα ήταν κάθε φορά που έρχεστε σε επαφή με νοσούντες ανθρώπους  από γρίπη να μασάτε την φλούδα λεμονιού.
 
Σωματική δραστηριότητα – προληπτικά μέτρα κατά της γρίπης
Για να μην αρρωστήσετε από γρίπη δεν θα σας βοηθήσει  να κάθεστε στο σπίτι, ενώ μόνο ο καθαρός αέρας έξω και η σωματική δραστηριότητα. Ακόμα και να μην έχετε χρόνο για να ασκείτε κάποιο είδος αθλήματος, η καθημερινή βόλτα θα ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για την υγεία. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, γιατί όταν κάνει κρύο κάποια από τα μέρη του σώματος τροφοδοτούνται με πολύ λίγο αίμα, επομένως και με λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια, που δεν έχουν την άμεση αντιμικροβιακή δράση.
 
Ζεστά ρούχα – προληπτικά μέτρα κατά της γρίπης
Ο κρύος αέρας μειώνει την δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να κρυώνετε.
 
Ξεκούραση – προληπτικά μέτρα κατά της γρίπης
Ο κουρασμένος οργανισμός δύσκολα αντιμετωπίζει τους ιούς της γρίπης. Φροντίστε να κοιμάστε αρκετά και να μην αγχώνεστε.

Να πλένετε τα χέρια σας συχνά – προληπτικά μέτρα κατά της γρίπης
Το κρυολόγημα είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ιογενής λοίμωξη, που μεταδίδεται όχι μόνο μέσω του αέρα, αλλά και μέσω των χεριών. Να αποφεύγετε τους χώρους, οπού συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, επειδή η λοίμωξη αυτή μένει αρκετές ώρες πάνω στα αντικείμενα. Να αποφεύγετε και χώρους με πολλή σκόνη.
 
Να αλλάζετε την οδοντόβουρτσα σας συχνά και ειδικά όταν έχετε περάσει κάποιο κρυολόγημα, επειδή οι ιοί μένουν μέσα της.

Συχνός αερισμός των χωρών – προληπτικά μέτρα κατά της γρίπης
Ο ξηρός αέρας ξηραίνει τον βλεννογόνο των ρινικών οδών και τον καθιστά ακόμα πιο ευάλωτο στους ιούς της γρίπης. Καταναλώστε μεγαλύτερη ποσότητα νερού, για να αποφευχθεί η αφυδάτωση του οργανισμού. Αερίζετε συχνά τους κλειστούς χώρους και κρατήστε την θερμοκρασία στο δωμάτιο γύρω τους 20 βαθμούς.

ΠΗΓΗ: omorfia.org

NO COMMENTS

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.