Τις προάλλες είχα μία συζήτηση με ένα γνωστό και του λέω μπορείς να αγαπήσεις δυο άτομα ταυτόχρονα; Για να διευκρυνίσει τι τον ρωτούσα μου λέει: Εννοείς το ένα άτομο να το βλέπεις ερωτικά και το άλλο απλά να το αγαπάς; Και του λέω: Όχι! Μιλάω αποκλειστικά για αγάπη. Και η τελευταία του απάντηση ήταν: Μμμμ, δύσκολα τα πράγματα.Σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας μου ακούγεται.

 
 
 
 
 
 
 
Αυτό με έκανε να σκεφτώ περαιτέρω γι’αυτό το ενδεχόμενο και να πω πως, ναι όσο απίθανο κι αν ακούγεται μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που μία αγάπη μπορεί να ολοκληρωθεί σε δυο άτομα; Πρακτικά μιλώντας το ένα άτομο συμπληρώνει το άλλο, κυρίως στο τομέα του ψυχικού και εσωτερικού κόσμου. Σε αδρές γραμμές οι πτυχές του χαρακτήρα του ενός αλληλοσυμπληρώνοντε απο  τις πτυχές του χαρακτήρα του άλλου. Για πόσο όμως θα διχάζεται η καρδιά σου, χωρίς να αφοσιώνεται 100%  στο άτομο που ρεαλιστικά βρίσκεται στο πλάι σου και όχι σε μία υποσεινήδητη αγάπη που όντως υπήρξε έστω κι αν κάποιες συνθήκες ή επιλογές δεν την επέτρεψαν να φτάσει στον κορεσμό; Η απάντηση είναι: Όχι για πολύ. 
 
Είναι πραγματικά όλα τόσα λεπτά στο θέμα της αγάπης πόσο μάλλον σε μία διχασμένη αγάπη.  Το ξέρω πολλοί εκεί έξω διαφωνείτε καθέτως και οριζοντίως και διαγωνίως οτι δεν υπάρχει μία τέτοια περίπτωση, του να αγαπάς δυο άτομα την ίδια χρονική στιγμή. Κι όμως τίποτα δεν είναι απόλυτο σε αυτή τη ζωή και τίποτα δεν είναι σουρρεαλιστικό  στο θέμα της χαλιναγώγησης των συναισθημάτων. 
 
Επειδή όμως ψηφίζουμε υπερ της δικαιοσύνης σε πολλά θέματα, ας ψηφίσουμε υπερ και στον τομέα της αγάπης, γιατί είναι κρίμα  να αδικήσουμε το νυν άτομο που είναι δίπλα μας δείχνοντας άθελά μας οτι ότι η καρδιά μας σκιρτάει και για κάποιο άλλο άτομο ταυτόχρονα. Απο την άλλη,   κάποιος πρέπει να πληρώσει την νύφη/ (v)ifi .  Και τι έγινε; Kαλύτερα να ακούς τον ‹‹Φύλακα Άγγελο›› του Κότσιρα και να λες  ‹‹μα τότε ζήσαμε μια αγάπη››, παρά να βασανίζεσαι μέσα σου, απ’ τη στιγμή που απο δική σου επιλογή έχεις ένα νέο άνθρωπο στη ζωή σου και στην καρδιά σου. 
 
Και για να μην ξεχνιώμαστε πάνω απ’όλα peace of mind people! Adios!