Περισσότερους από 300 διαδηλωτές του κινήματος  «Occupy Wall Street» συνέλαβε χθες η αστυνομία της Νέας Υόρκης, ενώ τουλάχιστον επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις χωρίς προηγούμενο συμπλοκές που ακολούθησαν.

 
Οι 1000 περίπου διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία σε κεντρικές αρτηρίες φωνάζοντας «Όλη μέρα, όλη την βδομάδα, κλείστε τη Γουόλ Στριτ» παρεμποδίζοντας έτσι την ομαλή κυκλοφορία της πόλης για ώρες. 
 
 
 
Αργότερα, αστυνομικοί διέλυσαν τους συγκεντρωμένους, το βράδυ, ωστόσο, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές, συνδικαλιστές και φοιτητές κατέλαβαν την πλατεία Φόλεϊ, στο νότιο Μανχάταν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στη γέφυρα του Μπρούκλιν, στις λωρίδες που προορίζονται για τα ποδήλατα και τους πεζούς έχοντας σαν αποτέλεσμα την σύλληψη 65 ατόμων.
 
Παρά το βαρύ κλίμα των ημερών, η ατμόσφαιρα κατά την πορεία ήταν εορταστική. «Δεν μπορούν να μας συλλάβουν, ένας άλλος κόσμος είναι δυνατός!» φαίνεται να φώναζε το πλήθος προκαλώντας τον ενθουσιασμό διερχόμενων  αυτοκινητιστών οι οποίοι στην θέα της προβολής καταλόγων των πόλεων όπου έχει διαδοθεί το κίνημα, στην πρόσοψη ενός ουρανοξύστη, έδειξαν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους.
 
Παρόλα αυτά, δυστυχώς και πάλι δεν έλειψαν οι μικροσυμπλοκές με αστυνομικούς αφού ανταποκριτής του CNN τράβηξε βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να τραβάνε με βία διαδηλωτές, ανάμεσά τους και μια γυναίκα.
 
Προσπαθώντας να εξομαλύνει τις καταστάσεις, ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέι Κέλι έσπευσε να δηλώσει πως 7 αστυνομικοί είχαν επίσης δεχθεί επίθεση σε επεισόδια στη διάρκεια της ημέρας αφού όπως διευκρίνισε «πέντε δέχθηκαν ένα υγρό στο πρόσωπο και σε άλλον χρειάστηκε να γίνουν ράμματα στο χέρι αφού τραυματίστηκε από ένα γυάλινο αντικείμενο.» 
 
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπερκ υποστήριξε ότι υπήρξε «μικρή αναστάτωση» στην πόλη και ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές «επιδίωκαν τη βία».  
 
«Η αληθινή ιστορία για τις αυριανές εφημερίδες είναι ότι ο κόσμος δεν ήταν και τόσο πολύς» δήλωσε ο Μπλουμπερκ αλλά οι βραδινές εικόνες τον διέψευσαν.
Πόσοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν δεν μας αναφέρατε κύριε Μπλούμπερκ μου… 20 000 είναι βλέπεις αμελητέος αριθμός…